Foto: Krizni eko stožer MarišćinaFoto: Krizni eko stožer MarišćinaJoš u ožujku ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić je potvrdio da će, ukoliko se problem smrada i onečišćenja ne riješi do kraja svibnja, zatvoriti Županijski centar za gospodarenjem otpadom Marišćina. Centar za gospodarenjem otpadom Marišćina i dalje proizvodi probleme, te iz Kriznog eko stožera Marišćina traže od ministra da održi obećanje i zatvori ŽCGO Marišćina.

Iz udruge upozoravaju kako se samo prividno po parametrima mjerenja na mjernoj stanici Pogled čini da su sve granične vrijednosti ispod razine koja se tolerira. Naime, danima se na području Marčelja i okolnim naseljima širi nesnosan smrad, što je javno potvrdio i novi direktor TD Ekoplus d.o.o. Miodrag Šarac.

"U više navrata od strane direktora TD Ekopluis d.o.o. zaprimljene su isprike mještanima, zbog kako je i sam potvrdio, nesnosnog smrada. Nažalost, isprike mještanima nisu dovoljne. Sedam godina traje agonija mještana, gušimo se u smradu", stoji u priopćenju Kriznog eko stožera.

Ponavljaju kako je Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina tehnološki zastario, ekonomski neisplativ i ekološki neprihvatljiv projekt, koji posluje bez okolišne dozvole, dakle protivno zakonskoj regulativi. 

<
Vezane vijesti