Marini Kelava pripala je nagrada "Velebitska degenija" koju Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva svake godine dodjeljuje za najbolje novinarske radove posvećene ekološkim temama. Ova vijest objavljena je danas, povodom Dana planeta Zemlje, na svečanosti održanoj u zagrebačkom Novinarskom domu.

Najprestižniju nagradu koja se kod nas dodjeljuje za okolišno novinarstvo Marina je dobila u kategoriji "tisak, Internet, portal i agencija" jednoglasnom odlukom povjerenstva, za reportažu Zajedničko upravljanje je moguće, objavljenu na H-Alteru.

"Reportaža Marine Kelava slikovito ispisuje priču o velikom angažmanu lokalnog stanovništva, mahom starijih ljudi, da se izbore s birokracijom i da dobiju poljoprivredne poticaje na koje imaju pravo. Autorica sugerira da nažalost ni europska regulativa ne prepoznaje sustav zajedničkog upravljanja, pa se ne treba čuditi slijepoj prepisci iz Bruxellesa, na koju smo navikli u svim sektorima. Ljudi i životinje iz Kelavine priče žive savršen suživot s majkom prirodom koja im to obilato vraća. Nadamo se da će dočekati da im i vlast, kroz poticaje, prizna da je tako dobro za sve", piše u obrazloženju odluke o dodjeli nagrade.

Marina je jedna od osnivača i osnivačica H-Altera, autorica s najduljim popisom naslova objavljenih na njemu. Profesionalna je novinarka, odlična fotografkinja, biciklistica, ekološka aktivistica. Velebitsku degeniju itekako je zaslužila i neizmjerno se radujemo što je nagrada ove godine došla u njezine ruke.

Degenija za radijsko novinarstvo pripala je kolegi Matiji Tonkoviću s Radija Otočac, za temu Gacka, rijeka koja nestaje, pa i njemu čestitamo. Nagrada za televizijske priloge ove godine nije dodijeljena.

<
Vezane vijesti