Bicikl u Parizu, foto: PixabayBicikl u Parizu, foto: PixabayU uobičajenim okolnostima, 60 posto svih putovanja u Francuskoj su ispod pet kilometara, što čini bicikl "realnom prijevoznom opcijom", izjavila je ministrica za ekološku tranziciju Elisabeth Borne.

Nakon izolacije građane usmjeriti na bicikle kako bi se rasteretio javni prijevoz, ali i smanjilo zagađenje zraka od osobnih automobila, planira sve više gradova i država. Najnoviji plan dolazi na razini Francuske gdje je Ministarstvo prometa najavilo kako će plaćati građanima popravke bicikala.

U uobičajenim okolnostima, 60 posto svih putovanja u Francuskoj su ispod pet kilometara, što čini bicikl "realnom prijevoznom opcijom", izjavila je ministrica za ekološku tranziciju Elisabeth Borneprenosi BBC.

Prema planu koji je objavljen u srijedu, na stranici Federacije korisnika bicikala FUB bit će objavljen registar od 3 000 servisa za bicikle koji su pristali obaviti svaki popravak u vrijednosti do 50 eura, poput zamjene guma ili starih lanaca. Novac država neće uplaćivati građanima već serviserima, a u slučaju veće cijene popravka građani će sami morati platiti razliku.

Ministarstvo je najavilo i financiranje privremenih stalaka za bicikle te tečajeva vožnje bicikla.

Ključne riječi: bicikl, Francuska, pandemija
<
Vezane vijesti