Foto: ZamahFoto: ZamahMeđu jedanaest kandidatkinja nominiranih za nagradu Josipa Vancaš, koju od 2011. godine dodjeljuje Zaklada Zamah, internetskim je glasovanjem za dobrotvorku godine izabrana Antonija Spajić, volonterka iz Vinkovaca.

Za vrijeme katastrofalnih poplava prošle godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji Antonija Spajić pridružila se Društvu Naša djeca grada Vinkovaca u Prihvatnom centru u Cerni gdje su bile smještene obitelji s poplavljenih područja. Ubrzo je svojom predanošću i radom postala voditeljica igraonice GANJA za djecu s poplavljenih područja.

Organizirala je tri humanitarne akcije Pun kofer prijateljstva kojima su se ove godine prikupila sredstva za opremanje gotovo 200 kofera prijateljstva za djecu s poplavljenih područja. Antonija je također radila s djecom izbjeglicama u tranzitnom centru Opatovac u Vukovarsko-srijemskoj županiji te bila koordinatorica rada i volontera Child friendly prostora u Opatovcu.

Antonija je, kažu oni koji je poznaju, pravi primjer dobročinstva, nesebičnosti i čovjekoljublja koji nadahnjuje. Nagrada joj je uručena jučer u Muzeju Mimara u Zagrebu.

"Ono što nas čini sretnima je pomaganje bližnjemu svome i onima koji su u najvećoj potrebi. Hvala za trenutak koji je neprocjenjiv. Dobro je činiti dobro, jer dobrim se kad tad vrati. Hvala svima onima koji su vjerovali u mene i onima koji podupiru moj rad. S ljubavlju idem dalje u nove izazove koji su preda mnom", poručila je Spajić.

Ključne riječi: izbjeglice, volontiranje, Gunja
<
Vezane vijesti