Vijesti

Foto: Europol.europa.eu

Izjava organizacija za ženska prava povodom seksualnog nasilja na internetu  

Mi, aktivistkinje za ženska prava s područja Balkana solidarno podržavamo sve žene - žrtve digitalnog rodno utemeljenog nasilja, i tražimo od relevantnih institucija da reagiraju u skladu sa svojim obavezama i ovlastima, te temeljito i pravovremeno istraže slučaj grupa na društvenoj mreži Telegram (kao što su: Balkanska soba, Javna soba, GevgelijaHub, Srpska soba, Smokva itd.), kako bi počinitelji bili kažnjeni a žrtve zaštićene od dalje viktimizacije.
zelenaakcija_planoporavak.jpg

"Potreban nam je plan za otpornost, a ne otpor promjenama!"

Zelena akcija, DOOR i CMS: "U sažetku Vladina Plana oporavka nema inovativnosti niti ambicije te je on trenutno skup mjera koje više sliče na osnovnoškolski kolaž, nego na ozbiljan plan koji znači oporavak i niskougljični razvoj za Hrvatsku."
mozemo_predstavljanje_programa_1.png

Tomislav Tomašević: "Vrijeme je za pravu promjenu"

Predstavnici koalicije Možemo! i Zagreb je naš! predstavili su izborni program za Zagreb, na čijem je stvaranju radilo više od 200 ljudi, a u njega su ugrađeni prijedlozi više od deset tisuća građana.
tjedan_jednakosti_cms.jpg

Tjedni jednakosti otvaraju prostore za glasove Romkinja i Roma

Arterarij, Centar za mirovne studije i Romska organizacija mladih Hrvatske otvorili su Tjedne jednakosti konferencijom za medije u Zagrebu, povodom 50. Svjetskog dan Roma, kako bi upozorili na nejednakosti i višestruku marginaliziranost Roma i Romkinja, i to u svim područjima društvenog, ekonomskog i političkog života.