klimatskikolaz.jpgZelena akcija i udruga Tatavaka pozivaju vas na radionicu ''Klimatski kolaž'' koja će biti održana u sklopu 8. Okolišnog filmskog festivala u subotu, 8. svibnja, od 10 do 13 sati u Zelenoj akciji (Frankopanskoj 1, Zagreb).

Klimatski kolaž je znanstvena, interaktivna i kreativna radionica namijenjena upoznavanju s fenomenom klimatskih promjena, posljedicama koje one već uzrokuju te rizicima koji čekaju naše društvo ako nastavimo živjeti na neodrživ način. Ovaj edukativni alat svijetu je predstavio francuski stručnjak Cédric Ringenbach, a dosad ga je diljem svijeta odigralo 155.000 ljudi! U Hrvatskoj su već zaigrali osnovnoškolci, aktivisti_kinje, inicijativa "Znanstvenici za klimu", ali i političari u Saboru na nedavni Dan planeta Zemlje.

Edukativna i bazirana na činjenicama temeljenim na podacima Međuvladina panela za klimatske promjene (IPCC), ova igra omogućuje ljudima da u kratkom vremenu shvate kako funkcionira klima te koji su uzroci i posljedice klimatskih poremećaja. Potiče osvještavanje emocionalne reakcije povezane s ostvarenim spoznajama te dijalog o vlastitoj ulozi u nastanku i rješenju klimatske krize, čime razvija kreativnost i komunikacijske vještine sudionika.

Radionica će se održati na otvorenom, no zbog poštivanja epidemioloških mjera, ali i koncepta samog kolaža, broj sudionika je ograničen - stoga molimo potvrdite svoj dolazak prijavom putem jednostavnog online obrasca.

Ako vas zanima pročitati malo više o Klimatskom kolažu, brošuru s detaljnim opisom pronađite na ovoj poveznici. Na radionicu ponesite dobru volju, znatiželju i bar malo zrno optimizma.

Detaljan program za Okolišni filmski festival pogledajte na poveznici.