gazda11.jpegPravi je trenutak za objavu dokumentarnog filma Gazda redatelja Darija Juričana u programu Hrvatske televizije, poručilo je pet sindikata i pet organizacija civilnog društva u zahtjevu upravo upućenom Programskom vijeću i Glavnom ravnatelju HRT-a.

"Dokumentarni film Gazda kroz informativan i relevantan istraživački rad obrađuje društvene i političke procese tranzicije i privatizacije te poslovanje najveće hrvatske korporacije. Budući da navedeni procesi i danas snažno utječu na živote i sudbine građanki i građana Hrvatske, ovaj film predstavlja iznimno važan dokument čije je prikazivanje nedvojbeno u javnom interesu, stoga smatramo kako je obaveza javne televizije prikazati film u terminu koji će omogućiti da bude vidljiv najširoj javnosti u Republici Hrvatskoj, sukladno pravilima HRT-a.

Polazeći od pretpostavke da je u obavljanju svoje djelatnosti Hrvatska radiotelevizija neovisna o svakom političkom utjecaju i komercijalnom interesu, kako je istaknuto u čl. 1. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji, i uvažavajući programska načela HRT-a koja nalažu trajno, istinito, cjelovito, nepristrano i pravodobno informiranje javnosti o činjenica, događajima i pojavama u zemlji i inozemstvu od javnog interesa (čl. 7. Zakona o HRT-u), očekujemo pozitivno rješavanje ovog zahtjeva", istaknuli su potpisnici zahtjeva Hrvatska udruga radničkih sindikata, Nezavisni cestarski sindikat, Sindikat Nova solidarnost, Sindikat Preporod, TEHNOS – Strukovni sindikat radnika u HEP-u, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID), GONG, Pravo na grad, Savez udruga KlubturaZelena akcija.

Ključne riječi: Ivica Todorić, Agrokor
<
Vezane vijesti