Foto: FacebookFoto: Facebook"ESC Life", "Go No Go" i "Benchwarmers": Osim što ih se može svrstati pod široki pojam indie rock gitarskog benda s tekstovima na engleskom, ovim bendovima zajedničko je i to što su, iako novi ili relativno novi, sačinjeni od iskusnih muzičara iz brojnih bendova.

"ESC Life": Polusatni set pokazao je da, osim pjesama koje lako ulaze u uho, imaju i podršku publike, stoga ne treba sumnjati da će se za njih itekako čuti

Otvaranjem Kluba prije nekih šest mjeseci, Zagreb je postao bogatiji za još jedan klupski i koncertni prostor. Od tada je u njemu održan čitav niz programa i koncerata, prvenstveno domaćih bendova, a svoje mjesto, između ostalih, pronašli su i predstavnici indie scene. Tri takva benda - ESC Life, Go No Go i Benchwarmers - održali su ondje zajednički koncert u petak. Osim što ih se može svrstati pod široki pojam indie rock gitarskog benda s tekstovima na engleskom, ovim bendovima zajedničko je i to što su, iako novi ili relativno novi, sačinjeni od iskusnih muzičara iz brojnih bendova.

Prvi su tako nastupili ESC Life, bend sastavljen od članova bendova Hemendex, Polja lavande, St!llness, Umor i Man Zero, kojima je ovo, nakon "premijernog" nastupa na nedavnom petom rođendanu portala Potlista, bio drugi koncert. Polusatni set pokazao je da, osim pjesama koje lako ulaze u uho, imaju i podršku publike, stoga ne treba sumnjati da će se za njih itekako čuti. Što se mene tiče, u ovom trenutku su jedini bend u svemiru čijim sam koncertima prisustvovala u stopostotnom omjeru.

U nešto više od dvije godine postojanja "Go No Go" su objavili dva EP albuma, "First" i "Second" kojima su stekli naklonost i kritike i publike. To se najbolje dalo primijetiti pri izvjedbi pjesama hitoidnog potencijala kao što su "Secret Little Signs", "Hey! Exicting World!" i "Tommy Boy"

Tim nevjerojatnija mi je činjenica da sam sljedeći na rasporedu te večeri i bend koji postoji najdulje od ova tri, Go No Go, zbog nekog spleta okolnosti, uživo slušala prvi put - no priliku da to ispravim svakako ću imati u skorijoj budućnosti. Bend su krajem 2011. osnovali (bivši) članovi bendova poput Ruiz, Kiper, Mutual of Omaha, Don't Mess With Texas... a odnedavno imaju i novog basista. U nešto više od dvije godine postojanja Go No Go su objavili dva EP albuma, First i Second kojima su stekli naklonost i kritike i publike. To se najbolje dalo primijetiti pri izvjedbi pjesama hitoidnog potencijala kao što su Secret Little Signs, Hey! Exicting World! i Tommy Boy.

"Benchwarmers": Kad zasviraju "It's Not Like" ili "Wooden Curtains" i "Sweet Sunshine", pjesme originalno još iz vremena bendova prethodnika, i najveće mrgude tjeraju na razvlačenja usana i tapkanje u ritmu

Treći na rasporedu te večeri bili su Benchwarmers, koji u današnjoj postavi djeluju od 2012., a krajem prošle godine objavili hvaljeni prvi album pod nazivom Define Success. Album je za sada dostupan na bandcamp stranicama benda, a uskoro će biti objavljen i kao vinil pod okriljem nezavisne i neprofitne izdavačke etikete Noisy Night koju su nedavno osnovali Benchwarmer Vatroslav Miloš i Marshmallow Matija Habijanec. Benchwarmers su jedan od onih bendova koji energijom koju šire osvajaju na prvu, a kvalitetom pjesama mogu ne samo ravnopravno stati uz bok nego i iza leđa ostaviti mnoge bendove s puno više godina zajedničkog sviračkog staža.

To, redovite svirke, ali i status koji su bivši bendovi njihovih članova - na prvom mjestu Casual Elvis - uživali u indie-krugovima, razlozi su što, potpuno zasluženo, dobivaju toliku pozornost. Jer kad zasviraju It's Not Like ili Wooden Curtains i Sweet Sunshine, pjesme originalno još iz vremena bendova prethodnika, i najveće mrgude tjeraju na razvlačenja usana i tapkanje u ritmu. A nakon ukupno nešto više od dva sata, od ponoći pa nadalje, da stopala ne ostanu zalijepljena za pod pobrinuo se DJ tim Žura.

Ključne riječi: glazba, koncerti
<
Vezane vijesti