uhva.pngUHVATI FILM dugovječni je međunarodni film festival čija je specifičnost da obrađuje teme vezane uz invaliditet, jer su neki od osnivača i dio ekipe osobe sa invaliditetom, a u većini filmova su i sami autori i glumci osobe sa invaliditetom. Film ne smije biti duži od 30min, a ocjenjuje se originalnost i inovativnost. Prijave do 1. lipnja.

Uz UHVATI FILM zadnjih godina vezuju se epiteti jednog od najoriginalnijih u regiji, organizira se u ćetiri države stoga je u biti regionalni sustav festivala a ne običan Festival filma. Prezentiran je u 50tak gradova kroz svoje postojanje, a godišnje zaprimi i po 700 filmova iz cijelog svijeta. Tema je pravi izazov, a sudeći po prikazanim filmovima, ljudi vole izazove i znaju odgovoriti na njih. UHVATI FILM se osim u matičnim gradovima dešava na mnogim mjestima, uključujući škole, fakultete i druga, kao i u mnogim formama, od projekcija do radionica na temelju filmova, kao i tribina i slično.

Rezultati su svake godine sve kvalitetniji, iz cijelog svijeta stiže više stotina prijava za fest, a najboljih dvadesetak filmova prikaže se krajem godine u četiri države koje suorganiziraju ovaj, već regionalni sustav festivala. Partner za hrvatsku je udruga Spirit, a ukoliko se želite okušati u stvaranju kratkog filma na ovu vrlo zahtjevnu temu, uvjete možete provjeriti na stranicama Spirita gdje postoje i filmovi primjeri  ili regionalnoj stranici festivala.

Prijave do 1. lipnja. Filmovi koji budu odabrani bit će prikazani u sklopu 17. Festivala Uhvati film! tijekom rujna u Novom Sadu.