Ove sezone u trendu će biti moto: sami definirajte vlastiti modni ukus! Trendseteri će poticati modne sladokusce da samostalno preslaguju radne sate i da sami odlučuju koje će odjebne kombinacije koristiti prilikom otpuštanja radnika koji je odbio raditi za minimalac!

Sljedeće sezone radit će se o znatno liberalnijem pristupu modi! Prve naznake za jesen/zimu 2015.  otkrivaju da su trendseteri odlučili nametnuti lepršave djelatnice na pultovima trgovina s kratkim nadnicama, uz snažan pečat tradicionalnog, neokonzervativnog poimanja mode; što  duže satnice, ispod svake mjere. To će sjajno nadopuniti jeftine i fleksibilne djelatnike koji se mogu mijenjati poput čarapa i čizme od debele ljudske kože za udobno gaženje, plus snažno stegnuti remen oko pasa, koji će svakom ljubitelju mode lijepo pristajati uz šarolike povodce za sindikalne pokrete!

Ako ste spremni patiti za ljepotu kapitalizma, što čekate?  Čitajte novo izdanje Zakona o radu!

Povoljno, takoreći za minimalac, nudit će se roba za nošenje! Krojit će se po mjeri svakog poslodavca! U modi će biti predmeti za svakodnevnu, casual nošnju, koji u isto vrijeme pristaju za cjelodnevne šetnje po tvorničkim halama, kao i za nezaboravne noćne smjene vikendima. U modu se vraćaju lude sedamdesete godine; ne one seljačke jugoslavenske, već trendi američke; ne oni so last year trliši, nego one cool kombinacije u kojima su za vrijeme pomodnog lova na vještice bili krasno odjeveni poslodavci i klasno odjebeni radnici.

Modne škare za rezanje prava moći će se koristiti i za rezanje kazni za nezakonita otpuštanja, dok će konac i igla raditi na krpanju razigrane kulise, sačinjene od trendi korporativnog novogovora: Radnici, kolektivni ugovori, sindikalna borba, socijalna zaštita - izblijedjeli su jezični materijali koje ste već odavno trebali odložiti u podrum! Želite li biti u trendu, navucite na sebe djelatnike, konkurentnost, liberalizaciju, fleksibilnost i transformaciju tržišta rada!

Hrvatska, dakle, užurbano prati svjetske trendove! Već ovo ljeto naši će trendseteri obući kvalitetnu robu kvalitetno obučenog roba! Poznati dizajneri u Vladi pripremaju posebno slatke kompletiće radnog zakonodavstva za mame i trudnice. Za njih se kroji specijalno rastezljivi set radnih sati, lišen bezličnih konzervativnih crno-bijelih poimanja uloga muškaraca i žena u društvu i tradicionalnog osmosatnog radnog vremena! Umjesto toga, buduće će mame u Hrvatskoj konačno moći pitanja klase oblačiti u šareno ruho spolne ravnopravnosti, što će reći da će Hrvatice od nove sezone konačno i zauvijek prijeći sa klasne u modnu osviještenost! I to jako povoljno! To se zove trendi emancipacija, u kojoj će i njihovi suputnici od ranih dana biti prilagođeni nadirućoj fashi budućnosti!

Ove sezone u trendu će također biti moto: sami definirajte vlastiti modni ukus! Trendseteri će poticati modne sladokusce da samostalno preslaguju radne sate i  da sami odlučuju koje će odjebne kombinacije koristiti prilikom otpuštanja radnika koji je odbio raditi za minimalac!

radnik-2.jpg radnik-2.jpg

Najbolje od svega je što se trendi roba ne treba čekati da dođe sa Zapada u Hrvatsku! Rob je već neko vrijeme okovan u našim trgovačkim lancima! Tamo ga možete, po povoljnim cijenama, pronaći kako slini na markirane odjevne kombinacije koje mu pružaju šaroliku iluziju pripadnosti luksuznom modnom svijetu što se okuplja u krovnoj modnoj kući Hrvatska udruga poslodavaca.

Dašak zapadnog fashion glamoura donijet će pak poznate modne agencije za privremeno zapošljavanje, i to preko iznajmljivanja prekrasnih komada ljudskog mesa najzainteresiranijim strankama. Radnim tržištem će defilirati samo najizdržljiviji, čiji će opstanak ovisiti o spremnosti prihvaćanja mjera štednje koje nameće industrija mode! 90-60-90 savršena je mjera za svakog hrvatskog poslodavca:  90 je broj dana u ugovoru na određeno; 60 je broj radnih sati tjedno; 90 je broj dana u ugovoru na određeno... Konkurencija je brutalna, a prednost će imati mršavi i gladni uspjeha individualci koji su spremni na velika odricanja od radničkih prava.

A vi? Jeste li normalni? Želite li biti u svjetskom trendu? Ako ste spremni patiti za ljepotu kapitalizma, što čekate?  Čitajte novo izdanje Zakona o radu! Čitaju ga i trendseteri u Saboru.

Ključne riječi: Zakon o radu, prava radnika
<
Vezane vijesti