Ako su i prošla zlatna vremena privatizacije kad se uništavalo državne firme, oderi državu dok još možeš, skupi mrvice od budućih proračuna koje se još daju skupiti. Misli tako sedam veličanstvenih koji su aktivirali svoje mirovine na jedan dan kako bi sebi osigurali mirnu starost.

Smiju se Šeks i njegova kompanija i  glupom narodu koji mu je davao povjerenje sve ove godine. Svim radnicima posrnulih tvornica čijim su propastima kumovali

Uoči najave nove Vlade da će ukinuti povlaštene saborske penzije, 46 zastupnika potrčalo je aktivirati svoje pravo na prosječnih 8 900 kuna mjesečno. Od toga je njih sedam, otišlo jedan dan u penziju, e da bi se vratili u zastupničke klupe i tako si osigurali, ono što im, riječima Vlade Šeksa, stečeno pripada. Ili kako bi  sad već pomalo zaboravljeni Rojs rekao: "Ko je jamio, jamio je". Smije se tako Šeks zajedno sa svojim stranačkim kolegama Stjepanom Milinkovićem, Ivankom Roksandić i Anom Lovrin, te  HDSSB-ovim Borom Grubišićem, i  manjincima  Denešom Šojom i Furijom Radinom, onim luzerima koji će u mirovinu po novom zakonu. Sad kad se nakon jednog dana u mirovini, vratio na posao, belji im se samozadovoljno preko saborskih klupa. Ako su i prošla zlatna vremena privatizacije kad se uništavalo državne firme, oderi državu dok još možeš, skupi mrvice od  budućih proračuna koje se još daju skupiti, misli tako sedam veličanstvenih. Ruga se Šeks Liniću i ekipi, koja će se i dalje znojiti u rađenju planova za rasprodaju ono malo državne imovine što je ostala, i saborskim zastupnicima čiji trud kad odu u penziju neće biti nagrađen. Bidni budući zastupnici morat će izglasavati teške odluke, sjediti na sjednicama, dizati ruke, trošiti glasnice pokušavajući objasniti zašto država mora i dalje rezati prava radnika.

Smije se Šeks i njegova kompanija i  glupom narodu koji mu je davao povjerenje sve ove godine. Svim radnicima posrnulih tvornica čijim su propastima kumovali. I budućim škveranima bez posla i radnicima što će kući bez otpremnina. Iskoristivši svoje zakonsko pravo, sad mogu mirno spavati znajući da će pod stare dane imati kakvu-takvu sigurnost što je izuzetna privilegija u današnjem svijetu. San im sigurno neće omesti nemoralnost njihove odluke, ni briga za one prezrene što su svaki dan njihovim mukotrpnim zalaganjem - za koji će biti pravedno nagrađeni - ostali bez posla ili krpaju kraj s krajem.

 

seksovo_veliko_srce-copy.jpg seksovo_veliko_srce-copy.jpg

 

Stari i umorni četrdesetčetverogodišnji Dragan Vukić, predstavnik iz dijaspore, tako će konačno kad napuni pedeset i petu, odahnuti u idiličnom okružju obitelji za koju sve ove godine nije imao dovoljno vremena. A malo stariji četrdesetšestogodišnji bivši haeselesovac i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok s optužnicom za pogodovanje prijatelju, koncentrirano će moći pripremati svoju obranu, znajući da mu slijedi duga osigurana starost. I HDZ-ovci  Ivo Sanader, optužen  za zloporabu položaja i ratno profiterstvo, te bivši rizničar  Mladen Barišić, kojeg se tereti za zloporabu položaja, odahnut će barem malo jer će moći platiti odvjetnike.

Odahnut će napokon i stara Đurđa Adlešič (51) koja se umorila od poziranja u zavodljivim čarapama, i siromašna bivša gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica (54). Ako su uhvatile dvadeset godina staža, na penziju neće dugo čekati.

Igrat će se napokon sa svojom unučadi i praunučadi  hadezeovci Živko Nenadić (56) i Nevenka Majdenić (54), esdepeovci Davorko Vidović, (55), Vesna Škulić (50) Željka Antunović (56), haesesovac Stanko Grčić (56) i manjinac Nazif Memedi (56). A koju godinu još će pričekati hadezeovac Nevio Šetić (53).

Dok će se mudra sedmorka i dalje pred očima javnosti rugati ostatku države obavljajući težak posao donošenja odluka, njih 39 svoje će stare kosti mirno odmarati daleko od javnosti u blagodatima stečene penzije

Previše su oni za svoju državu dali da bi za njih vrijedile uobičajene granice odlaska u mirovinu koje se stalno povisuju.

Odužit će se Hrvatska njima kao  i Luki Bebiću, Boži Biškupiću, Dragutinu Bodakošu, Marinu Brkariću, Karmeli Caparin, Miljenku Doriuć, Josipu Friščiću, Ivi Grbiću, Ivanu Hanžeku, Andriji Hebrangu, Danici Hursi, Ivanu Jarnjaku, Antonu Manceu, Nevenki Marinović, Krunoslavu Markovinoviću, Marini Matulović Dropulić, Petru Mlinariću, Božidaru Pankretiću, Niki Rebiću, Jerku Rošinu, Petru Selemu, Šemsi Tankoviću, Marku Turiću, Vedranu Rožiću, Antunu Vujiću i Draganu Vukiću.

Jer hrvatski radnik će i dalje crnčiti za njih. Pitanje jest hoće li glasati opet za njihove stranke?

Ključne riječi: hrvatski sabor, prava umirovljenika
<
Vezane vijesti