coronafilmfest.jpgPrvi, a uz malo sreće i posljednji, Corona Short Film Festival - međunarodni pandemsko-samoizolacijski festival kratkih filmova, poziva filmaše da za program konkurencije do 25. travnja prijave svoje radove nastale u karanteni.

"Svjesni razarajućeg utjecaja pandemije, željeli smo izvući najbolje iz ove situacije i ponuditi vam kreativni izazov", poručili su s festivala, na kojem će se prikazivati filmovi u trajanju do pet minuta.

Smatraju da bi za sve filmske profesionalce koji su ovih već po tko zna koji put pogledali omiljene serije i filmove, pročitali sve knjige sa svojih polica i odigrali sve igrice, ovo bi mogao biti način da se nose sa kreativnom stagnacijom uzrokovanom samoizolacijom.

"Izazov je potaknuti svoju kreativnost i vještine u ograničenim okolnostima i napraviti filmsku čaroliju", kažu.

Filmovi koji prođu selekciju prikazat će se početkom svibnja na službenoj stranici festivala, u programu konkurencije gdje se natječu za Veliku nagradu žirija i Nagradu publike.

Zahvaljujući sponzorima pobjednik Natjecateljskog programa dobit će 1500 eura, a dobitnik najviše glasova publike, dobivenih online 500 eura.

Za međunarodnu prodaju i distribuciju pobjedničkih filmova pobrinut će se festivalski partner, interfilm Berlin.

U međunarodnom žiriju su filmaši i glumci, Marta Popivoda, Claire Burger, Tom Wlaschiha, Sara Lazzaro, Nesrin Cavadzade , Adis Djapo i Catherine Colas.

Tim festivala sastoji se od filmskih profesionalaca, rade volonterski i neprofitno ali, kako kažu, s puno ljubavi prema filmu.

Filmovi će se moći pogledati besplatno, no organizatori pozivaju gledatelje da doniraju koliko mogu organizaciji Liječnici bez granica. (Hina)

Facebook