Foto: Udruga FranakFoto: Udruga Franak"Povjerenica za informiranje Anamarija Musa donijela je rješenje kojim se poništava rješenje HNB-a od 29. veljače kojim je udruga Franak odbijena u zahtjevu za pružanje informacija o nezakonitostima poslovnih banaka u konverziji CHF kredita", javljaju iz udruge Franak.

Podsjećaju kako su tijekom konverzije kredita HNB-u uputili pitanja na koja je HNB odbio odgovoriti, opravdavajući to poslovnom tajnom. Od HNB-a su tražili da odgovore jesu li utvrdili nezakonitosti u konverziji, koje i kod kojih banaka, jesu li prema bankama poduzeli kakve mjere i o kojim bankama i mjerama se radi te jesu li pokrenuli prekršajne postupke protiv banaka i kojih. Rješenje HNB-a koje je poništeno možete pročitati ovdje.

"Još jednom smo dokazali da se legalnim i argumentiranim postupanjem prema nezakonitostima institucija, banaka ili bilo koga drugog, ipak može postići potreban rezultat, unatoč povremenoj skepsi i nevjerici javnosti", navode iz udruge Franak i ističu kako će ustrajati i dalje u namjeri da se uklone sve nezakonitosti u radu banaka.

Ključne riječi: Udruga Franak, Anamarija Musa
<
Vezane vijesti