etor.jpgPočeo je šesti Europski tjedan održivog razvoja (ETOR), koji se ove godine iznimno održava od 20. do 26. rujna, a proširen je i na događaje koji se odvijaju od 18. rujna do 8. listopada.

Tijekom tri tjedna, građani diljem Europe prisustvovat će fizičkim i virtualnim događajima, kako bi proslavili, promovirali, podržali i naučili o održivom razvoju i postignućima ciljeva održivog razvoja! ODRAZ, koordinator ove europske inicijative u Hrvatskoj, zahvaljuje svima koji su se aktivno uključili i podsjeća sve zainteresirane da to još uvijek mogu učiniti do 8. listopada.

Ovogodišnji ETOR ponovno se usredotočio na događaje i aktivnosti povezane s održivim razvojem i Globalnim ciljevima održivog razvoja (GCOR) u svrhu promoviranja i bolje vidljivosti. Također, inicijativa pruža platformu svima u Hrvatskoj koji već rade na promociji i provedbi ciljeva, ali i ostalima koji žele postati aktivniji i živjeti održiviji život. Zbog pandemije, fokus ovogodišnjeg ETOR-a je proširen, ne samo na organizaciju događaja i aktivnosti uživo (sve dok se mogu odvijati u sigurnim uvjetima), nego i virtualnih događanja.

Još uvijek se stignete uključiti!

Virtualni događaji, online aktivnosti, blogovi, vlogovi, video aktivizam, projekti održivosti u vlastitom domu, održivi umjetnički projekti, izazovi na društvenim mrežama, klimatski izazovi - sve su to načini na koje se možete uključiti i sudjelovati.

Primjerice, pozovite svoje prijatelje na izazov - jedite tjedan dana održivo, izbjegavajte stvaranje plastičnog otpada, ne koristite automobil, nego pješačite ili vozite bicikl. Svaki dan dokumentirajte svoj izazov na društvenim mrežama. Ili ponudite svoje znanje drugima - održite online radionicu šivanja, izradite video tutorijale temeljene na održivom načinu života, a koji se mogu primijeniti u stanu, vrtu ili na balkonu. Napišite blog na temu održivog razvoja, Globalnih ciljeva ili aktualne krize. Mogućnosti ima mnogo! Ne zaboravite pritom koristiti hashtagove - #BudimoOdrživi i #ESDW2020.

etor_copy59399.jpg

Događaj koji se odvija do 8. listopada možete predstaviti i prijaviti na sljedećoj poveznici: http://www.esdw.eu/register/

Posjetite www.esdw.eu i istražite događaje koji se odvijaju u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama!

ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je koordinator ove europske inicijative u Hrvatskoj.

Istražite!

Odgovor na pitanje "Što je to održivi razvoj?" potražite u popularnom ODRAZ-ovom 3-minutnom animiranom filmu.

Više o Globalnim ciljevima održivog razvoja možete saznati i pročitati u ODRAZ-ovoj publikaciji NOVI IZAZOV - Globalni ciljevi održivog razvoja do 2030. i edukativnom stripu "Naš planet i 17 ciljeva".

Zašto bi svatko od nas trebao slijediti načela koja vode prema održivoj budućnosti pogledajte u video prezentaciji Što je to održivi razvoj?

Za više informacija o Programu za održivi razvoj 2030. i ciljevima održivog razvoja pogledajte na web stranici Sustainable Development Knowledge Platform.

Ključne riječi: održivi razvoj
<
Vezane vijesti