Foto: Gazda PočetakFoto: Gazda PočetakU Zagrebu je jučer najavljen početak crowdfunding kampanje za novi film iz serijala Gazda. Crowdfunding kampanjom želi se prikupiti 20 tisuća dolara za dovršetak filma Gazda: Početak. Film propituje kako je moguće da je protiv Miroslava Kutle, navodno najozloglašenijeg tajkuna, pokrenuto 11 kaznenih postupaka, a pravomoćno je osuđen za jedno kazneno djelo i to u Gradskom podrumu gdje je procijenjena šteta 1,2 milijuna kuna. Film je nastao nakon godinu dana upornog istraživačkog rada iz kojeg je izašla priča o tranziciji, privatizaciji i pravosuđu.

Gazda: Početak financiran je vlastitim novcem, producent filma je Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (Hrcin), a premijera filma očekuje se krajem godine. Projekt je dobio jednu od nagrada za scenarij na prvom scenarističkom natječaju za doku filmove Krsto Papić Društva hrvatskih filmskih redatelja.

kako se ističe, film ozbiljno propituje kapacitete pravosuđa da se nosi s kriminalom, a u svjetlu kriminala u Agrokoru koji uvelike nadmašuje onaj u Globus grupi.

Više o crowdfunding kampanji pronađite ovdje.

Ključne riječi: Agrokor, torodić, gazda
<
Vezane vijesti