jandrokovic.jpg"Prošlo je više od osam mjeseci od konstituiranja sadašnjeg devetog saziva Hrvatskog sabora. Iako smo svjesni da je zbog preslagivanja vladajuće većine došlo i do zastoja u radu Hrvatskog sabora, smatramo da je krajnji trenutak da Hrvatski sabor donese odluke o imenovanju predstavnika zainteresirane i stručne javnosti u niz svojih radnih tijela", stoji u otvorenom pismu Platforme 112. Pismo prenosimo u cijelosti.

"Poštovani predsjedniče Hrvatskog sabora, gospodine Jandrokoviću,

Prošlo je više od osam mjeseci od konstituiranja sadašnjeg devetog saziva Hrvatskog sabora. Iako smo svjesni da je zbog preslagivanja vladajuće većine došlo i do zastoja u radu Hrvatskog sabora, smatramo da je krajnji trenutak da Hrvatski sabor donese odluke o imenovanju predstavnika zainteresirane i stručne javnosti u niz svojih radnih tijela.

Nakon što su početkom mandata objavljeni javni pozivi, činjenica je da nisu imenovani:

- vanjski članovi saborskih Odbora (natječaj je zatvoren prije pet mjeseci)

- vanjski članovi Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije (natječaj je zatvoren prije pet mjeseci)

- članovi Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih službi (natječaj je  zatvoren prije četiri mjeseca)

- članovi  Vijeća za građanski nadzor nad primjenom pojedinih policijskih ovlasti (natječaj je  zatvoren i poništen  prije četiri mjeseca te nije raspisan novi). 

Odugovlačenjem odluka marginalizira se demokratski doprinos građana radu Hrvatskog sabora i dodatno gubi povjerenje građana u rad Hrvatskog sabora. 

Zbog toga ovim putem apeliramo da Hrvatski sabor do ljetne stanke donese neophodne odluke i uključi predstavnike zainteresirane i stručne javnosti u svoj rad."

<
Vezane vijesti