nekajedukolace_arktik.jpgSvjetski dan veganstva održava se 1. studenog, a ovaj dan usmjeren je na podizanje svijesti javnosti o moralnom aspektu veganskog načina života i važnosti zaštite životinja.

Završena je posljednja faza ovogodišnjeg dijela projekta “Neka jedu kolače! / Let Them Eat Cake!” koja je bila usmjerena prema podizanju svijesti javnosti o moralnom aspektu veganskog načina života i važnosti zaštite životinja. Projekt “Neka jedu kolače! / Let Them Eat Cake!” dio je IF Festivala – Međunarodnog festivala postavljanja pitanja.

Video povodom Svjetskog dana veganstva nastao je putem javnog poziva kojeg je objavila umjetnička organizacija ARKTIK – Institut za budućnost.

Svjetski dan veganstva održava se 1. studenog, a ovaj dan usmjeren je na podizanje svijesti javnosti o moralnom aspektu veganskog načina života i važnosti zaštite životinja.

Umjetnost dostupna svima

Ovim projektom umjetnička organizacija ARKTIK – Institut za budućnost dopire do široke publike zbog sadržaja koji predstavlja kombinaciju kuhanja i prehrane kao općeg interesa, te umjetnosti i aktivistički zadanih tema kojima se društvo i mediji uvijek trebaju baviti više. 

Projekt “Neka jedu kolače!” dio je inicijative “Umjetnost dostupna svima” kojom se omogućava umjetnicima da prezentiraju svoje radove neovisno o akademskoj pozadini i bez diskriminacije bazirane na broju prethodno postavljenih izložbi ili diskriminacije umjetnika po dobnoj osnovi, držeći se isključivo pogođenosti teme rada i intrigantnosti koncepta kojim se motivi obrađuju. Umjetnička organizacija ARKTIK kontinuirano podržava inovativnu i proaktivnu participaciju publike u stvaranju suvremene umjetničke scene, bez obzira na financijski status pojedinca. Umjetnička organizacija ARKTIK  smatra da umjetnost mora biti dostupna svima. Više o inicijativi “Umjetnost dostupna svima” moguće je pronaći na uds.arktik.eu

<
Vezane vijesti