dugine_obitelji.jpgKako bi obilježili važne datume za LGBTI zajednicu: Međunarodni dan obiteljske jednakosti (IFED) i Međunarodni dan borbe protiv homofobije (IDAHOT), koji su prepoznati od strane Ujedinjenih naroda i Europske zajednice kao bitni datumi za podizanje vidljivosti LGBTI osoba u društvu, udruga Dugine obitelji organizira međunarodnu konferenciju duginih obitelji pod nazivom "Naša djeca su ok" od petka, 10. svibnja, do nedjelje, 12. svibnja, u dvorani Mueller kina Europa i drugim lokacijama u Zagrebu.
Dobrobit djece koja odrastaju u duginim obiteljima i dalje je tema rasprave ne samo u Hrvatskoj, nego i u susjednim zemljama, i u Europskoj uniji.
 
Ali kakva su stvarna iskustva djece u takvim obiteljima? Što nam govore znanstvena istraživanja u posljednjih nekoliko godina i kakav je pravni okvir za dugine obitelji u Hrvatskoj i drugim zemljama EU? Kakva je situacija u zemljama bivše Jugoslavije koje se planiraju pridružiti EU? Što se čini kako bi se poboljšala trenutna situacija i kako mi kao društvo možemo podržati i pomoći djecu i roditelje u duginim obiteljima?
 
O ovim i mnogim drugim temama raspravljat će se na konferenciji "Naša djeca su OK" u organizaciji udruge Dugine obitelji, uz potporu mreže europskih LGBTIQ* obiteljskih udruženja (NELFA) i u suradnji sa Subversive Film Festivalom.
 
Radni jezik konferencije je hrvatski/engleski.
 
Više informacija o konferenciji može se pronaći na facebook događaju te na mrežnim stranicama udruge.