Foto: Zelena akcijaFoto: Zelena akcija"Ako Milan Bandić još nije shvatio da ne želimo ovakav destruktivan GUP, građani i građanke će mu to jasno poručiti na još jednom prosvjedu", izjavili su danas Zelena akcija, Pravo na grad i Udruga Siget ispred
zagrebačke Gradske skupštine. Udruge su najavile prosvjed ispred Skupštine za ponedjeljak, 9. prosinca, u 8 i 15 sati, uoči održavanja iduće sjednice.

Iako je Bandić, suočen s odlučnim otporom javnosti i nejedinstvom u gradskoj koaliciji, povukao GUP (Generalni urbanistički plan) iz hitne procedure te se on neće naći na idućoj sjednici, zbog svih manipulacija u proceduri te opasnog sadržaja GUP-a, udruge su odlučile svejedno organizirati prosvjed upozorenja.

Udruge zahtijevaju obustavu procesa donošenja GUP-a te izradu novog i pravednijeg dokumenta koji bi trebao definirati razvojnu budućnost grada. "Bandićev" GUP donosi samo nastavak urbanističkog divljanja, novu privatizaciju prostora, daljnje ignoriranje javnog interesa te sasvim pogrešne korake u prometnoj politici.

Ključne riječi: Milan Bandić, javno dobro, Grad Zagreb
<
Vezane vijesti