Foto: Jonathon CollinsFoto: Jonathon CollinsJemen uglavnom poznajemo kroz prizmu rata i sukoba. Drugu stranu Jemena i ljepote koje treba sačuvati donose fotografije Jonathona Collinsa.

UN je danas priopćio kako je u Jemenu od početka sukoba ubijeno 5 700 ljudi, a više od dva milijuna raseljeno. Četiri milijuna ljudi u Jemenu nema pristup zdravstvenoj zaštiti u dovoljnoj mjeri, dok je 1,8 milijuna djece prestalo ići u školu od kada su počeli sukobi u zemlji.

Život u Jemenu nikako nije lagan, ali mnogi u njemu još uvijek pronalaze ljepotu i guraju naprijed. To pokazuju sjajne fotografije Jonathona Collinsa, australskog fotografa koji je početkom ove godine objavio svoje dojmove nakon putovanja i istraživanja Jemena.

Collins u foto eseju iz Jemena piše kako "unatoč svemu s čime se suočavaju, jemenski narod iz dana u dan nastavlja sa životom skromno i s puno humora. U razgovorima o korupciji u politici, o Al Kaidi, nedostatku vode, ili bilo kojem drugom problemu s kojim se zemlja suočava, i dalje ćete čuti šalu, smijeh, popraćenu sa 'bit će bolje, inshallah', jer - život mora ići dalje".

Ovo su neke od njegovih fotografija, a čitav foto esej pogledajte na Passion Passport.

Ključne riječi: Bliski istok, fotografija
<
Vezane vijesti