Poziv na on-line Nacionalni forum o tlu: Zelena Istra u suradnji s ODRAZ-om organizira 10. studenog 2020. od 10 do 13 sati Nacionalni forum o tlu u okviru projekta SOIL4LIFE, koji se provodi u suradnji s međunarodnim partnerima. Nacionalni forumi organizirat će se u pet europskih gradova, a Forum u Zagrebu je prvi.

Cilj zagrebačkog foruma je pokrenuti inicijativu i okupiti nacionalne aktere radi osvješćivanja javnosti o problemu degradacije tla i stimulirati donositelje odluka za aktivnosti zaštite.

Cilj zagrebačkog foruma je pokrenuti inicijativu i okupiti nacionalne aktere (obrazovne i druge institucije koje se bave tlom, tijela uprave nadležna za kreiranje politika zaštite tla,organizacije civilnog društva, organizacije poljoprivrednika, predstavnike OPG-a i privatnog sektora idr.) radi osvješćivanja javnosti o problemu degradacije tla i stimulirati donositelje odluka za aktivnosti zaštite. Forum će se održati online na platformi Zoom.

Teme o kojima će se razgovarati na Forumu:

  • Ukratko o projektu SOIL4LIFE /e svrha okupljanja hrvatskih dionika
  • Stanje zaštite tla u Hrvatskoj - zaštita poljoprivrednog tla; zauzimanje tla
  • Gubitak organske tvari, zauzimanje i brtvljenje tla - prezentacija rezultata istraživanja u Italiji i pilot projekata u Rimu i Milanu
  • Iinicijativa za novu tematsku strategiju i direktivu / Prijedlog civilnog društva i znanstvene zajednice "Za europsku direktivu o zaštiti tla"

Na kraju skupa će se održati razgovor o prijedlogu civilnog društva i znanstvene zajednice "Za europsku direktivu o zaštiti tla".

Poziv i program rada pogledajte OVDJE.

PRIJAVA

Vaše sudjelovanje molimo potvrdite do 9.11.2020. putem sljedeće poveznice: https://bit.ly/2I3IBGc

Cilj projekta Soil4LIFE je promicanje održivog i učinkovitog korištenja tla kako bi se maksimalizirale usluge ekosustava i onemogućila njegova degradacija, a gdje je to potrebno i poboljšala njegova kemijska, fizička i biološka svojstva.

Napomene:

(i) Osiguran je prijevod s i na talijanski jezik.
(ii) Prijedlog civilnog društva i znanstvene zajednice "Za europsku direktivu o zaštiti tla" dobit ćete nakon prijave za sudjelovanje.
(iii) Poveznica na Zoom će prijavljenima biti dostavljena prije skupa.