Foto: M.K.Foto: M.K.Izradom solarnih kolektora za grijanje tople vode moguće je ostvariti vrlo velike uštede, a sama izrada nije tehnički zahtjevna. Video priručnik "Zelene akcije" donosi detaljne upute za samogradnju.

Iako su za izgradnju kompletnog sustava za solarnu pripremu tople vode (takvog koji se može komotno priključiti na kućnu slavinu) potrebni još neki elementi, izradom solarnih kolektora u samogradnji moguće je ostvariti vrlo velike uštede. Kolektore koji su predmet ovog videa moguće je napraviti uz pomoć relativno lako dostupnih alata, a za njihovu samogradnju nije potrebno posjedovati nikakve posebne tehničke vještine.

"Papirnata" verzija priručnika za samogradnju solarnih kolektora za pripremu tople vode već je nekoliko godina jedna od najtraženijih publikacija Zelene akcije. Isto vrijedi i za radionice samogradnje kolektora na koje se redovito prijavljuje mnogo više ljudi nego što ih udruga može primiti. Kako bi svima onima koji su razmišljali o samogradnji kolektora dodatno olakšali posao sada su producirali i video priručnik.

"Papirnatu" verziju ovog priručnika, s popisom materijala i nacrtima, možete besplatno preuzeti u .pdf formatu OVDJE.

<
Vezane vijesti