Foto: Prijatelji životinjaFoto: Prijatelji životinjaUdruga Prijatelji životinja javlja da je konačno u funkciji Jedinstveni informacijski centar za izgubljene i napuštene životinje, osnovan pri upisniku kućnih ljubimaca koje vodi Ministarstvo poljoprivrede. Iz udruge kažu da se osnivanjem Jedinstvenog informacijskog centra napokon stvorila jedinstvena baza podataka napuštenih životinja iz svih skloništa u Hrvatskoj, što dosad nije bilo moguće.

Prijatelji životinja pozivaju sve da posjete Jedinstveni informacijski centar za napuštene i izgubljene životinje na službenoj web stranici te da izaberu psa ili mačku koje žele udomiti. Time će učiniti dobro djelo i olakšati si ovo vrijeme izolacije. Podsjećaju i da kućni ljubimci ne mogu oboljeti od novog koronavirusa COVID-19 niti mogu tim virusom zaraziti ljude.Prijatelji životinja poručuju svima da budu odgovorni, da kastriraju pse i mačke pod svojom skrbi te ih označe mikročipom i cijepe

"Trenutačna kriza pogodila je i skloništa za napuštene životinje koja su privremeno morala zatvoriti svoja vrata za potencijalne udomitelje te se okrenuti novim protokolima udomljavanja. Istodobno, neodgovorni građani i dalje nesmiljeno napuštaju svoje kućne ljubimce prepuštajući ih ulici, upravo sada kada je skloništima teže udomiti životinju. Tako nas je prije nekoliko dana dočekala vijest da je ispred velikogoričkog skloništa za napuštene i izgubljene životinje netko autom dovezao kujicu s čak devet štenaca i tamo ih ostavio", kažu iz Prijatelja životinja.

Dodaju da, dok jedni daju sve od sebe kako bi pomogli napuštenim životinjama, drugi, koji ne kastriraju svoje životinje, njihove potomke bacaju na ulicu. Time ih prepuštaju na teret i brigu skloništa, udruga za zaštitu životinja i empatičnih pojedinaca stvarajući u ovoj krizi još veći kaos i probleme.

Prijatelji životinja poručuju svima da budu odgovorni, da kastriraju pse i mačke pod svojom skrbi te ih označe mikročipom i cijepe. Sve koji imaju uvjete pozivaju da, umjesto kupnje, udome psa ili mačku s čijim se pogledima s fotografija možemo sresti na jic.mps.hr.

<
Vezane vijesti