Foto: KURS, skica za baner iz serije 3. maj, korišteni stihovi Vladimir Nazor -Zvonimirova lađaFoto: KURS, skica za baner iz serije 3. maj, korišteni stihovi Vladimir Nazor -Zvonimirova lađaKURS je pripremio seriju ilustracija nastalih kombinirajući socijalnu i revolucionarnu poeziju Drage Gervaisa, Vitomira Jovanovića i Vladimira Nazora s motivima preuzetim iz vizualne arhive i povijesti brodogradilišta 3. maj. Ilustracije nas podsjećaju na uspjehe radničkih borbi u prošlosti sa željom da se u njoj ustraje i danas. Prenesene na transparente bit će na raspolaganju za buduće radničke proteste, a uz minimalu donaciju, koja će biti proslijeđena radnicima, građani će dobiti majice i postere s istim motivima.

Miloš Miletić i Mirjana Radovanović se kao KURS zajednički bave vizualnom umjetnošću i istraživanjem. U svom radu istražuju kako umjetničke prakse mogu doprinijeti raznim društvenim borbama (i postati njihov sastavni dio). Često kao polaznu točku koriste arhivske materijale u kombinaciji s revolucionarnom poezijom/prozom i vizualnim jezikom progresivnih pokreta iz prošlosti.

U subotu, 27. srpnja u 20 sati, njihova intervencija u javnom prostoru Ovdje ostati održat će se u beach baru Empeduja (plaža Bivio, Kantrida). Intervencija se osvrće na neizvjesnost opstanka 3. maja. Prenesene na transparente ilustracije će biti na raspolaganju za buduće radničke proteste dok će građani i građanke sutra uz minimalu donaciju, koja će biti proslijeđena radnicima, dobiti majice i postere s istim motivima.

Projekt je nastao u sklopu umjetničke rezidencije u organizaciji Građanki svom gradu

Vladimir Nazor, Zvonimirova lađa Vladimir Nazor, Zvonimirova lađa
Drago Gervais, Kmeti Drago Gervais, Kmeti
<
Vezane vijesti