3.jpgTribina, Booksa (parkić), subota, 3. srpnja 2021. u 20 sati.

Na afričkom kontinentu u drugoj polovici dvadesetoga stoljeća evidentirano je djelovanje više od 150 arhitekata i arhitektica iz Hrvatske. U velikom broju slučajeva radilo o stručnjacima koji su posredstvom tehničke pomoći socijalističke Jugoslavije odlazili na zadatke u različite afričke zemlje. Nigerija nije iznimka, a nizu realizacija arhitekata iz drugih jugoslavenskih republika (npr. tvrtke Energoprojekt iz Beograda), između ostalih, prisutne su aktivnosti i zagrebačkih arhitekata Drage Muvrina i Biserke Šavora.

Gosti: Drago Muvrin i Biserka Šavora

Voditelji: dr.sc. Mojca Smode Cvitanović (Arhitektonski fakultet) i Saša Šimpraga (Motel Trogir)

Tribini će prethoditi obilazak afričke zbirke Drage Muvrina (donacija Gradu Zagrebu) i razgled nebodera u Veslačkoj ulici gdje se zbirka nalazi, u ponedjeljak, 28. lipnja 2021. s početkom u 17 sati. Obilazak je ograničen na 20 osoba, a lista će se utvrditi prvenstvom prijave ispod posta na Facebook profilu projekta Motel Trogir u petak, 25. lipnja u 15 sati.  

Za sklop poslovno-stambenih nebodera u Veslačkoj ulici, autori arhitekti Slavko Jelinek i Ivan Linardić, dobili su Borbinu nagradu.

Tribina je dio aktivnosti projekta Motel Trogir, a organizira se u suradnji s klubom Booksa.

Motel Trogir je projekt Udruge za suvremene umjetničke prakse Slobodne veze iz Zagreba.  

https://moteltrogir.tumblr.com/