Foto: WikimediaFoto: WikimediaHrvatsko novinarsko društvo osudilo je postupak SDP-ova saborskog zastupnika Gordana Marasa, koji je danas s konferencije za novinare izbacio ekipu Hrvatske radiotelevizije. "HND ni na koji način ne podržava arbitrarno zatvaranje vrata i onemogućavanje pristupa novinarima i novinarkama na terenu, iz koje god medijske kuće oni dolazili", poručili su. Ubrzo je uslijedila Marasova isprika novinarima HRT-a.

"Bojkot koji je prije nekoliko dana zajedno s nizom organizacija civilnog društva i sindikatima pokrenuo GONG, ne podrazumijeva i cenzuriranje novinara, a upravo je to SDP-ov zastupnik danas učinio", istaknuli su iz HND-a i poručili kako se prosvjedom, koji se održava 2. ožujka, želi upozoriti na teško stanje novinara i novinarstva u Hrvatskoj, a posebice na cenzuru.

"Lijepo molimo sve političare da ne zloupotrebljavaju naš, novinarski prosvjed za svoje ciljeve, a posebice one koji su dosad imali priliku – dok su bili na poziciji – napraviti znatno više za poboljšanje stanja medija u Hrvatskoj. Na žalost, nisu to učinili", zaključili su iz HND-a.

Ubrzo je uslijedila Marasova isprika novinarima HRT-a na Twitteru, a koju prenosimo. 

"Pogriješio sam danas postupkom prema novinaru HRT-a. Unaprijed sam mu se ispričao, ali moja reakcija nije bila primjerena. Iako nisu bili pozvani na pressicu trebao sam to ignorirati. Oni nisu odgovorni za cenzuru na HRT i nadam se da će prihvatiti ovu moju ispriku", napisao je Maras.

Ključne riječi: HRT, SDP, hnd, Gordan Maras
<
Vezane vijesti