europeanclimatepact.jpgU utorak, 29. lipnja, u 11.30 sati pridružite se virtualnom događanju EU Climate Pact Day of Action na kojem će biti predstavljen Europski klimatski pakt i kako možemo udružiti snage u borbi protiv klimatskih promjena koje uzrokuju ekstremne posljedice na okoliš.

Inicijativu Europski klimatski pakt pokrenula je Europska komisija u 27 država članica EU-a s ciljem osvještavanja o ovom globalnom problemu i poticanja na zajedničko djelovanje kako bismo osigurali bolju budućnost našeg planeta, a sada će, udružujući snage s Count us in platformom, pozvati i svakoga građanina da pruži svoj doprinos unoseći malu promjenu u svakodnevni život.

Glavni govornik dr. sc. Julije Domac, ambasador Europskog klimatskog pakta, ravnatelj REGEA-e, predsjednik FEDARENE i savjetnik Predsjednika RH za energiju i klimu govorit će o utjecaju klimatskih promjena u Hrvatskoj, zašto je situacija zabrinjavajuća i kako ublažiti ove učinke.

Na panelu o klimatskim promjenama razgovarat ćemo o tome što činimo sada, ali i što politika, društvo te svatko od nas kao pojedinac može uključenjem u Europski klimatski pakt napraviti da bismo smanjili ugljični otisak i pridonijeli očuvanju jedinog planeta koji imamo. U panel diskusiji će sudjelovati:

  • Dunja Mazzocco Drvar, ravnateljica Uprave za klimatske aktivnosti u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja
  • Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj
  • Petra Remeta, direktorica programa WWF Adrije
  • Nevena Rendeli, ambasadorica Europskog klimatskog pakta i moderatorica panela.

U virtualno događanje možete se uključiti putem izravne poveznice.