zagrebpride_fb_event_fin.jpgU Zagrebu će se u subotu, 3. srpnja, održati Dvadeseta Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i duginih obitelji Zagreb Pridea pod geslom "Prajd zauvijek!".

Povorka ponosa započet će okupljanjem 3. 7. 2021. u 14:00h na Rooseveltovom trgu (ispred Mimare),  te će od 15.30h proći Frankopanskom, Ilicom, Trgom bana J. Jelačića, Jurišićevom, Draškovićevom sve do Ribnjaka, Parka ponosa. U vremenu od 15.30 do 17.30h, za vrijeme prolaska Povorke, na toj će trasi povremeno biti obustavljen promet.

U Parku ponosa na Ribnjaku održat će se prosvjedni skup pod nazivom DVADESET PRAJDOVA ZAJEDNO U DRUGARSTVU I OTPORU. Nakon obraćanja predstavnika_ica Organizacijskog odbora Povorke ponosa i drugih prigodnih govora, slijedi druženje i zabavni program.

Program: SENIDAH, Fanny Pack by House of Flamingo, Željka Ru., TAJGA & TUNDRA

Cijeli skup, od okupljanja ispred Mimare pa sve do svršetka programa u Parku Ribnjak održat će se uz puno poštivanje protuepidemijskih mjera na snazi od 1. 7. 2021. Pristup u Povorku i na skup na Ribnjaku imat će isključivo osobe s valjanom EU digitalnom COVID potvrdom, dakle osobe cijepljene prvom dozom unatrag 22 dana (najkasnije do 12. lipnja), s obje doze do dana prije prajda, kao i osobe koje imaju negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa. Potvrda se može izvaditi preko sustava e-građani ili zatražiti u poslovnicama HZZO-a.

Valjanost potvrda provjeravat će naši redari_ke.

Također, obavezni_e smo držati razmak od 1,5 metra, uz preporučeno nošenje zaštitnih maski, priopćili su organizatori.