Foto: FAHFoto: FAHMinistar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović u utorak je na proslavi Svjetskog dana voda najavio da bi do ljeta ove godine vodni sektor koji je sada organizacijski u Ministarstvu poljoprivrede trebao biti stavljen pod resor kojemu pripada, u njegovo Ministarstvo zaštite okoliša, a što je, kako je istaknuo, logično jer je voda vrlo bitna sastavnica okoliša.

"Vodno-gospodarski sektor je nešto što pripada u više resora i važno je snažno horizontalno povezivanje svih Vladinih organizacija i struktura. Tako da mi samo govorimo o formalnoj organizaciji gdje i kako najbolje smjestiti hrvatsko vodno gospodarstvo i to je dogovoreno i to pripada resoru okoliša. Jasno je da se pojedini segmenti vodnog gospodarstva itekako tiču poljoprivrede i oni će se kao takvi i njegovati i tu nema nikakvih problema. Ministar poljoprivrede će o tome brinuti", pojasnio je ministar Dobrović u izjavi novinarima nakon svečanosti u Hrvatskim vodama. 

Na pitanje kada će Uprava za vodno-gospodarski sektor ući u sastav Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Dobrović je kazao da je to procedura koja traje nekoliko mjeseci, ali da bi to moglo biti do ljeta. "Tu postoje postupci akreditacije, usuglašavanja raznih dokumenata koji su izdani, razni postupci koje moramo u hodu riješavati", objasnio je ministar. Najavio je kako očekuje da će se do ljeta vodno gospodarstvo "organizacijski prebaciti" iz Ministarstva poljoprivrede u Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, a intencija je da se "to snažno, horizontalno, resorno poveže".

"Imali smo prilike svjedočiti da prethodna Vlada nije dobro funkcionirala po pitanju horizontalne usuglašenosti na temama koje su interdisciplinarne i to ćemo spriječiti", poručio je Dobrović.  

Ključne riječi: Hrvatske vode, voda
<
Vezane vijesti