Foto: radiondadurto.orgFoto: radiondadurto.org"Brodosplit uspješno završio posao izgradnje brana za spas Venecije od utjecaja plime", javlja portal Dalmacija Danas i ističe kako će "ostati vječno upisan na listi tvrtki koje su sudjelovale u jednom od najvećih građevinskih projekata u povijesti Italije i pridonijele spašavanju Venecije od velikih problema koje joj stvara plima". No, situacija s "najvećim građevinskim projektom" u Italiji je nešto drugačija – projekt je od početka kritiziran kao nefunkcionalni gutač novca opterećen aferama i korupcijom.

Izgradnja čeličnih brana u sklopu projekta MOSE (MOdulo Sperimentale Elettromeccanico),zaštitnog sustava koji bi uz pomoć pokretnih brana trebao izolirati Venecijansku lagunu od Jadranskog mora za razinu plimnog vala od 110 cm pa sve do tri metra, pripala je Brodosplitu, iz kojeg je danas priopćeno kako je posao izgradnje danas uspješno završen. Dok se ove strane slavi završetak posla, s druge strane Jadrana je ipak druga priča – MOSE se pokazao kao ogromni projekt koji od početka samo guta novac.Iako su prve procjene bile da će čitav projekt koštati oko 1.6 milijarde eura, već sad košta 5.5 milijardi eura

Iako su prve procjene bile da će čitav projekt koštati oko 1.6 milijarde eura, već sad košta 5.5 milijardi eura i troškovi će samo rasti. Osim korupcije zbog koje je, između ostalog, na optuženičkoj klupi završio i bivši venecijanski gradonačelnik Giorgio Orsoni, različite inspekcije pokazuju kako je već sada erodirana podvodna struktura, postavljena prije tri i pol godine, te da se postavljena vrata ne mogu podignuti zbog tehničkih problema, a dio njih povući zbog nataloženog sedimenta. A i ona koja čekaju montažu na kopnu su počela hrđati zbog utjecaja soli i izmeta galebova, unatoč posebnom premazu koji bi to trebao spriječiti.

Kako ističe La Stampa zbog dodatnih popravaka trošak projekta se penje za dodatnih 700 milijuna eura, uz 105 milijuna po godini za održavanje i funkcioniranje čitavog sustava.

Danella:"Vrlo je neobično, a da ne kažem kriminalno, da se učinkovitost radova može ocijeniti tek po dovršetku projekta""Projekt se često u medijima, ali i javnosti prezentira kao visokotehnološki projekt, industrijski i građevinski nacionalni ponos. Mi naprotiv znamo, a to se dokazalo i preciznim znanstveno-tehnološkim argumentima u nekoliko prilika, kako je MOSE temeljen na zastarjelim tehnologijama, beskorisno i kompleksno dizajniran sa značajnim greškama po pitanju dinamike, što će postati evidentno tek kada dođe do nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru. Rezultat toga će biti gubitak operativne funkcionalnosti. Vrlo je neobično, a da ne kažem kriminalno, da se učinkovitost radova može ocijeniti tek po dovršetku projekta", kazao nam je bivši venecijanski vijećnik i član Ambiente Venezia Armando Danella kada smo krajem 2014. godine pisali o projektu MOSE. Podsjećamo kako su umjesto MOSE-a ponuđene jeftinije i funkcionalnih alternative, usklađene s obzirom na fenomen, tzv. visoke vode, ali one nisu nikada razmatrane.

Danellove tvrdnje i danas stoje, a funkcionira li doista sustav obrane od poplava saznat ćemo jednog dana kada i ako se projekt završi.

Ključne riječi: brodogradilišta, Italija, venecija
<
Vezane vijesti