Foto: ytb-prtscFoto: ytb-prtscZelena akcija objavila je drugi dio vrlo popularnog video priručnika o samogradnji solarnih kolektora za pripremu tople vode. Video prikazuje samogradnju solarnog spremnika topline.

Ovaj video priručnik nastavak je prvog video priručnika za samogradnju solarnih kolektora koji je objavljen prije nešto više od godinu dana i kojeg je do danas pogledalo više od 125 tisuća ljudi.

Prvi dio priručnika bavio se izradom samih kolektora (crnih ostakljenih ploča koje se obično nalaze na krovovima), a u novom nastavku objašnjeno je kako napraviti spremnik topline koji služi tome da vodu sačuva toplom još dulje vrijeme nakon što sunce prestane zagrijavati solarne kolektore.

Samogradnjom kolektora i spremnika topline, koji su najskuplji elementi sustava za solarnu pripremu tople vode, moguće je njegovu konačnu cijenu prepoloviti.

Zelena akcija već petnaest godina promovira samogradnju solarnih kolektora za toplu vodu, kroz organizaciju brojnih radionica, tiskanje besplatne brošure s uputama za samogradnju, a odnedavno i kroz realizaciju video priručnika.

Drugi dio video priručnika pogledajte ovdje.

Ukoliko ste ga propustili, pogledajte i prvi dio video priručnika o samogradnji solarnih kolektora.

Ključne riječi: zelena akcija, solarna energija
<
Vezane vijesti