unnamed_21.jpgUdruga Bacači Sjenki provodi nove inovativne filmske radionice Samo nebo nam je granica u Zagrebu, Karlovcu i Puli. Prva u nizu je početna filmska radionica u Zagrebu koja će biti održana od 30. rujna do 4. listopada. Radionice su namijenjene polaznicima starijim od 54 godine. Broj mjesta na radionici je ograničen na 15 polaznika, prijave se primaju dok se radionica ne popuni.

Cilj radionice je na jednostavan i kreativan način polaznike starije od 54 godine uvesti u svijet filma. Tijekom početne filmske radionice polaznici gledaju najnovije i antologijske filmove te uče analizirati i gledati film s kritičke strane, uče igrajući se, a konkretnije upoznaju planove, kadrove, filmske vrste, kako nastaje scenarij i knjiga snimanja te se temeljno upoznaju s osnovama stop animacije. Polaznici se igraju svega povezanog s filmom i sa svime što je učinilo film mogućim. Uz pomoć stručnih voditelja iskušavaju se u stvaranju svojih prvih filmova.

Na kreativan i zabavan način radionica potiče zanimanje za sedmu umjetnost, medije i sadržaje koje vole današnja djeca te posredno zbližava generacije.

Tijekom provedbe radit će se u grupama i samostalno, ovisno o interesu i volji polaznika. Radionica traje pet dana; potpuno je besplatna za sve polaznike te je osiguran i fini ručak!

Početna filmska radionica u Zagrebu bit će održana od 30. rujna do 04. listopada u Pogonu - zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade, na adresi Mislavova 11, Zagreb. U ponedjeljak, 30. 09. 2019. radionica počinje u 13:00 sati i traje do 18:00., a ostale dane od 9:00 do 15:00 sati.

Početna filmska radionica u Karlovcu bit će održana od 14. do 18. listopada, u Maloj sceni HD, Kurelčeva 4, Karlovac. Trajanje radionica je od 9:00 do 15:00 sati.

Početna filmska radionica u Puli bit će održana od 11. do 15. studenog, u Dnevnom boravku Rojc, Gajeva 3, Pula. Trajanje radionica je od 9:00 do 15:00 sati.

Prijave na radionicu zaprimaju se putem telefona 01/464 02 62, e-mail adrese: samonebonamjegranica@gmail.com ili putem prijavnice koje se nalazi ovdje. Broj mjesta na radionici je ograničen na 15 polaznika, prijave se primaju dok se radionica ne popuni.