Foto:coneixelriu.museudelter.catFoto:coneixelriu.museudelter.catNa web stranici Industrijskog muzeja Ter iz Barcelone može se naći lista riječnih ptica, karakterističnih za područje Španjolske, a klikom na pticu možete poslušati njen cvrkut i naučiti o kojoj se vrsti radi.

Kako pišu na Abraš Media, ptice su zasigurno životinje koje su najočitije i uvijek prisutne u našoj neposrednoj blizini. Osim što ih svakodnevno susrećemo na našim dnevnim rutama kretanja, obično ih i čujemo, iako često nismo svjesni njihove prisutnosti.

One koje zanimaju vrste ptica koje postoje u našim i sličnim podnebljima, veselit će posjet web stranici Industrijskog muzeja Ter iz Barcelone. Ondje se može naći lista riječnih ptica, karakterističnih za područje Španjolske, a klikom na pticu možete poslušati njen cvrkut i naučiti o kojoj vrsti radi.

Na stranici ističu i kako nedavna istraživanja pokazuju da su niski tokovi rijeka i učestalost ekstremnih događaja sve veći, od suša do poplava. Što se tiče ptica, periodi parenja i reproduktivnih aktivnosti sada se odvijaju jedan ili dva tjedna ranije, dok migracije ptica također počinju i završavaju i ranije i kasnije, što sve ima utjecaj na okoliš koji nas okružuje.

<
Vezane vijesti