fotografija_za_koristenje.jpgU utorak, 10. travnja, od 16 do 19 sati, održat će se peti EducationUSA sajam visokog obrazovanja u hotelu Sheraton u Zagrebu. Na sajmu će 14 američkih visokih učilišta predstaviti svoje studijske programe i stipendije. Radi se o jedinstvenom događauj u Hrvatskoj na kojem se učenici i studenti mogu informirati o studijskim programima i stipendijama za studij izravno od predstavnika američkih visokih učilišta.

S preko 4.600 akreditiranih visokih učilišta te rekordnih milijun međunarodnih studenata u akademskoj godini 2016./2017., SAD i dalje predstavlja vodeću obrazovnu destinaciju za međunarodne studente te se nalazi na visokom petom mjestu u svijetu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu.U sklopu sajma održat će se i interaktivna radionica Savršena prijava za američka sveučilišta, gdje će srednjoškolci, studenti i svi zainteresirani imati priliku saznati kako usavršiti svoju prijavu

Kvaliteta, raznolikost i veliki ugled visokih učilišta i studijskih programa prednosti su koje međunarodni studenti ističu za američki obrazovni sustav.

Na EducationUSA sajmu predstavit će se: Boise State University, Furman University, Marymount University, Michigan State University, Northeast Wisconsin Technical College, Northern Arizona University, Northwest Missouri State University, Pepperdine School of Public Policy, RIT Croatia, Saint Louis University, The American College of Thessaloniki (ACT), University of Colorado Boulder, Valparaiso University, Western Michigan University.

U sklopu sajma održat će se i interaktivna radionica Savršena prijava za američka sveučilišta, gdje će srednjoškolci, studenti i svi zainteresirani imati priliku saznati kako usavršiti svoju prijavu direktno od predstavnika američkog sveučilišta Pepperdine University. Radionica se održava prije početka sajma, od 15 od 15.45 u hotelu Sheraton, dvorana A. Na radionici će se pobliže objasniti svi koraci i savjeti za uspješno predstavljanje sveučilištima kroz životopis, motivacijsko pismo i intervju.

Za vrijeme održavanja sajma, na info pultu Instituta za razvoj obrazovanja organizirat će se i kutak za standardizirane testove i besplatno obrazovno savjetovanje s informacijama o standardiziranim testovima kao što su TOEFL, GMAT, GRE i SAT koje je potrebno položiti za upis studija u SAD-u.

Ulaz na sajam je slobodan uz obaveznu registraciju. Registracija će biti moguća i pri ulasku na dan održavanja sajma, no za brži ulazak preporučamo registraciju unaprijed, na sljedećoj poveznici: https://goo.gl/Kyz9TY .

<
Vezane vijesti