logo_tjedan_mobilnosti_3.jpgPovodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, HŽ tijekom vikenda 17. i 18. rujna neće naplaćivati karte za bicikl u vlakovima na relacijama u Zagrebačkoj županiji.

Osim besplatnog prijevoza bicikla, karte za putnike bit će 50 % jeftinije na istoj relaciji, obavještavaju iz HŽ-a.

Program HŽ-a povodom Europskog tjedna mobilnosti:

16. rujna - infopunkt HŽ Putničkog prijevoza  i nextbikea na ulazu u zagrebački Glavni kolodvor
Uz suradnju nextbike sustava javnih bicikala i HŽ Putničkog prijevoza, od 16.00 do 19.00 sati bit će predstavljena i suradnja Spin City & nextbike. Građani će biti informirani o načinu korištenja javnog prijevoza (sustav javnih bicikala, car sharing i vožnja vlakom), uz besplatnu edukaciju i testiranje bicikala i automobila. Uz predstavljanje plana razvoja mreže u Zagrebu i drugim gradovima te novih usluge poput najma dječjih, tandem i električnih bicikala, građanima će se dijeliti edukativno-promotivne brošure i prigodni darovi.

17. i 18. rujna - besplatan prijevoz bicikala
Na području Zagrebačke županije otputujte uz 50% popusta uz besplatan prijevoz bicikala (popis vlakova u kojima možete prevesti bicikle provjerite na http://www.hzpp.hr/prijevoz-bicikala). Popust se može ostvariti na jednosmjerna i povratna putovanja na relacijama: (Novoselec) - Dugo Selo – Savski Marof – Harmica, ( Žeinci) - Zaprešić – Zagreb GK, Turopolje – Zagreb, (Domagović) - Jastrebarsko – Zagreb i (Repinec) – Dugo Selo - Zagreb GK.

21. rujna - besplatan prijevoz djece iz dječjih vrtića Sesvete i Gajnice
U prijepodnevnim terminima djeca iz dječjih vrtića putovat će vlakom na relacijama Sesvete – Zagreb GK – Sesvete i Podsused stajalište – Zagreb GK – Podsused stajalište. Uz stručnu pratnju i edukaciju, djeca će dobiti i prigodne darove.

aem_copy42641.jpg Članak je objavljen u sklopu projekta 'U dnevnom ritmu' koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

Ključne riječi: bicikl,
<
Vezane vijesti