H-Alter
diskriminacija_abrasmedia.info_copy26301.jpgPučka pravobraniteljica jučer je potpisala sporazume o suradnji s članicama Mreže antidiskriminacijskih kontakt točaka. Riječ je o 11 organizacija civilnog društva koje su odabrane nakon javnog poziva, s ciljem snaženja borbe protiv diskriminacije na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Mrežu antidiskriminacijskih kontakt točaka čine sljedeće organizacije: B.a.B.e., Centar za građanske inicijative Poreč, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, Centar za mirovne studije, Festival suvremenog židovskog filma Zagreb, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter iz Rijeke, Informativno pravni centar iz Slavonskog Broda, Projekt građanskih prava Sisak, SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava iz Rijeke, Srpsko narodno vijeće - Nacionalna koordinacija vijeća srpske nacionalne manjine u RH i udruga Status M.

Od stupanja na snagu Zakona o suzbijanju diskriminacije 2009., institucija pučkog pravobranitelja surađuje s nizom organizacija civilnoga društva pri izradi godišnjih izvješća, kako je ovim Zakonom i predviđeno. Intenzivnija suradnja uspostavljena je 2012. s pet organizacija, koje su funkcionirale kao regionalne antidiskriminacijske kontakt točke. Suradnja je sada dodatno proširena te je uspostavljena šira Mreža koja će služiti i razmjeni informacija te planiranju zajedničkih inicijativa usmjerenih na borbu protiv nejednakosti, ali i promicanje jednakog postupanja.

<
Vezane vijesti