H-Alter
montazstroj.jpgKao uvod u obljetničku proslavu Montažstroj vas poziva da pogledate, poslušate i dijelite "Komunizam" kojim započinje odbrojavanje 25 dana do 25. rođendana.

Novovalna grupa VIS Idoli 1982. godine u SFR Jugoslaviji pjevala je o kenozoiku, geološkoj eri u kojoj živimo. U to vrijeme jedna era je bila na svom zalasku a 1989. godine dogodio se povijesni trenutak kojeg danas nazivaju "pad komunizma". Upravo je 1989. godine Montažstroj započeo s javnim djelovanjem. 25 godina nakon toga, Montažstroj predstavlja dekonstruirani retro-chic upakiran u suvremene pop trendove. Inspiracija ovoga glazbenog proizlazi iz ideja o budućnosti koje tek čekaju svoje ostvarenje. Došlo je vrijeme razmišljanja o potpuno novoj eri.

"Komunizam" je fragment multimedijalnog projekta "A gdje je revolucija, stoko?". Ovaj audio-video uradak je sastavljen je od niza citata i parafraza prepoznatljivih pop glazbenih uradaka kao i od vizualnih fragmenata recentnih radova u produkciji Montažstroja. Nastao je u uvjerenju da glazbu, kao i mnogo toga drugog, možemo dijeliti a da ništa ne izgubimo.

Premijernim prikazivanjem glazbenog videa "Komunizam" 29. studenoga 2014. godine u 11 sati i 29 minuta, umjetnički kolektiv Montažstroj započeo je službeno odbrojavanje 25 dana do svog 25. rođendana.
 
Izvodeći prvu umjetničku akciju 22. prosinca davne 1989. kada manifesno proglašava program "teatralizacije nogometne kulture", Montažstroj udara temelje jedinstvenog kulturnog projekta koji objedinjuje različite umjetničke prakse i nove medije na društveno odgovoran način.
 
Inzistirajući na misiji da umjetnost mora preuzeti odgovornost za zajednicu u kojoj nastaje, Montažstroj se tijekom 25 godina djelovanja profilirao kao specifičan poligon angažirane umjetnosti u Hrvatskoj beskompromisno upirući prstom u probleme naše zajedničke stvarnosti.
 
Četvrt stoljeća postojanog umjetničkog djelovanja Montažstroj će obilježiti višednevnim umjetničkim programom od 18. do 22. prosinca te pozivaju sve zainteresirane da se priključe proslavi 25 godina njegova postojanja.
 
Za sve detaljnije informacije o programu pratite službenu internet stranicu www.montazstroj.hr ili Facebook stranicu Montažstroja

Ključne riječi: montažstroj
<
Vezane vijesti