H-Alter
 Rikard Frgačić osnovao je kompaniju "Air Plus" i zaštitio autorsko pravo na njezino ime. "Lufthansa" je potom upotrijebila to isto ime. Potom je "Lufthansa" uputila Zavodu za intelektualno vlasništvo zahtjev za oduzimanje autorskih prava Frgačiću. Zavod je to i obavio, u roku od 24 sata. Bi li bio tako brz da je Frgačić tužio "Lufthansu"?

Bi li hrvatske institucije dale tako brz pravorijek da je Frgačić - čitaj, Bilo Tko Od Nas  - tužio Lufthansu, hrvatsku ili njemačku državu, ili nekog moćnika? Dok god ne vjerujemo da je tako, ostaje nam sumnjati na "majku svih naših nevolja" - korupciju

lufthansa_air_8a7.jpg

Upravo to pismo, prevedeno i ovjereno putem sudskog tumača za njemački jezik, biti će krunski dokaz u procesuiranju pojedinaca upletenih u ovaj međunarodni korupcijski skandal...", kaže Frgačić, koji je šokiran činjenicom - vjerojatno kao i svi mi - da hrvatske ustanove mogu neki posao odraditi za jedan jedini dan.
Frgačić se sada uzdaje u rad sudova - koji su nešto sporiji od Hrvatskog zavoda za intelektualno vlasništvo...

 "U Zagrebu sam podigao tužbu pri Trgovačkom sudu. Zbog
korespondencije i duljih  rokova zastare u Njemačkoj, kao i pregovora koji su još otvoreni na relaciji između mog odvjetnika i Lufthanse, još nisam podigao tužbu u Njemačkoj, ali je ona pripremljena za formalnu predaju sudu u Frankfurtu do kraja ove godine ukoliko druga strana odbije završetak prijedloga nagodbe. Osim toga, u pripremi je i kaznena prijava za sve odgovorne osobe unutar te zrakoplovne kompanije koji su morali znati o kakvim je protuzakonitostima riječ. Naime, zlouporaba intelektualnog vlasništva ne povlači za sobom samo financijsku naknadu štete, nego i kaznenu odgovornost..." kaže Frgačič.
On očekuje, dobije li spor, veliku odštetu za svoja intelektualna prava. Ne ulazeći u meritum pravnog postupka, možemo se zapitati samo jedno: bi li hrvatske institucije dale tako brz pravorijek da je Frgačić - čitaj, Bilo Tko Od Nas  - tužio Lufthansu, hrvatsku ili njemačku državu, ili nekog moćnika?
Dok god ne vjerujemo da je tako, ostaje nam sumnjati na "majku svih naših nevolja" - korupciju.

Ključne riječi: korupcija
<
Vezane vijesti