H-Alter
Foto: Samia El Said (Twitter)Foto: Samia El Said (Twitter)U Mozambiku, na putu do Južnoafričke Republike, u kamionu u kojem je nagurano bilo čak 78 osoba, život je izgubilo njih 64. Tijela migranata iz Etiopije pronađena su prije nekoliko dana u prikolici kamiona, a pretpostavlja se da su se ugušili. Mozambik je jedna od najvažnijih tranzitnih zemalja za ljude iz Etiopije koji žele stići u Južnoafričku Republiku, najindustrijaliziraniju zemlju afričkog kontinenta, u potrazi za sigurnošću i poslom.

Južnofarička Republika magnet je za siromašne migrante i migrantkinje, ne samo iz susjednih zemalja poput Lesota i Zimbabvea, već i udaljenijih zemalja, poput Etiopije.

Četrnaestoro ljudi uspjelo je preživjeti ovaj težak put i prijevoz u kamionu, dok su 64 osobe nepovratno izgubile živote. Sea Watch prenosi ove vijesti uz poruku: "Ova se tragedija potpuno izgubila između ostalih vijesti ovih dana. Unatoč brigama i problemima koje nas trenutno zaokupljaju, ne smijemo zatvoriti oči pred ovakvim događajima".

"Kako bismo spriječili opasne i često kobne pokušaje bijega poput ovoga li onih svakodnevno na Mediteranu, potrebni su nam sigurni i legalni putevi - svugdje i za svakoga", zaključuju.

Ključne riječi: Afrika, siromaštvo, migranti
<
Vezane vijesti