H-Alter
Foto: PixabayFoto: PixabayU centru Londona ograničen je pristup privatnim vozilima 2003., u Berlinu 2008., a Njemačka sada ima 50 gradova sa sličnim programima. Prošlo je točno godinu dana od kada je u središtu Madrida uveden Madrid Central, prva zona u gradu s niskim emisijama. Unatoč činjenici da se ograničenja prometa primjenjuju na područje od samo pet kvadratnih kilometara, učinak se već osjeća - u samom centru zagađenje od ispušnih plinova smanjilo se za 20%, a ova mjera utjecala je na kakvoću zraka i u drugim dijelovima grada.

Prema pisanju El Paisa, smanjenje je u samoj ciljnoj zoni bilo 20 posto, ali vidljivi su i pozitivni utjecaj na razine zagađenja i u ostalim dijelovima grada.

To pokazuje da je Madrid Central korisna politika kada je u pitanju poboljšanje kvalitete gradskog zraka, mada to ne rješava cijeli problem. Aktivisti ističu kako gradske vlasti moraju održavati zonu s niskim emisijama uz istovremeno uvođenje novih restriktivnih mjera u ostatku grada.

Madrid Central je prva mjera u ijednom španjolskom gradu koja se bavi privatnim vozilima, a iduće godine će sličan projekt zaživjeti i u Barceloni. Ipak, aktivisti poručuju kako to nije i neće biti dovoljno - treba razvijati i dodatne i obuhvatnije mjere za nošenje s klimatskim promjenama i istinski održive gradove.

<
Vezane vijesti