H-Alter
certifikat_zez_sinbic.jpg"Želimo djelovati motivirajuće na druge poslodavce u Hrvatskoj da ulaganjem u bicikliranje kao br. 1 način putovanja na posao preuzmu dio društvene odgovornosti u smanjenju ugljičnih emisija", izjavio je Zoran Kordić iz Zelene energetske zadruge.

Zelena energetska zadruga prva je zadruga u Hrvatskoj kojoj je uručen europski certifikat Poslodavac prijatelj bicikliranja! Ovime se ZEZ pridružio međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija čiji je cilj smanjenje stakleničkih plinova i pozitivno utjecati na zdravlje i životne navike svojih zaposlenika. 

 

U Hrvatskoj certificiranje provodi Udruga “Sindikat biciklista”, koja je dio europskog konzorcija "Cycle Friendly Employer Certification". "Poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva, Zelena energetska zadruga služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama", izjavili su iz Sindikata biciklista.  

 

Dobivanjem certifikata, ZEZ se sada nalazi u međunarodnom društvu istaknutih ekološki i društveno osviještenih organizacija koje su do sada zaslužile ovaj certifikat, poput primjerice Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Ericsson Nikola Tesla te IT i marketinških agencija FIVE, 404 i IN2...

Zelena energetska zadruga prva je zadruga u Hrvatskoj kojoj je uručen europski certifikat Poslodavac prijatelj bicikliranja!

 

"Kao članovima i zaposlenicima organizacije u čijem je fokusu poticanje i podržavanje građana u korištenju obnovljivih izvora energije, putovanje biciklom na posao za nas je imperativ i sastavni dio ZEZ kulture od samog početka našeg djelovanja. Pridruživanjem međunarodnoj inicijativi Poslodavaca prijatelja bicikliranja cilj nam je djelovati podržavajuće spram aktivnosti koje su našim zaposlenicima važne, ulagati u daljnje poticanje biciklističke kulture unutar našeg radnog kolektiva, ali i djelovati motivirajuće na druge poslodavce u Hrvatskoj da ulaganjem u bicikliranje kao br. 1 način putovanja na posao preuzmu dio društvene odgovornosti u smanjenju ugljičnih emisija", izjavio je Zoran Kordić, upravitelj Zelene energetske zadruge.

 

ZEZ svoje zaposlenike potiče na korištenje bicikla pozitivnim pristupom i motiviranjem te ulaganjem u biciklističku infrastrukturu, poput kvalitetnog natkrivenog biciklističkog parkinga ispred ulaza u radni prostor. Također, kao organizacija sudjeluju u kampanjama zagovaranja bicikliranja poput posljednjeg Međunarodnog dana zimskog bicikliranja na posao, kada su svojim zaposlenicima organizirali biciklistički doručak te su biciklistima na zagrebačkim ulicama dijelili prigodne "zelene" poklone. 

 

Sindikat biciklista je volonterska udruga koja se zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva. Zagovaraju i rade na transformaciji gradova u čiste, sigurne, ugodne i zelene gradove, po mjeri čovjeka, promičući bicikliranje kao poželjan oblik prijevoza. "Upravo građani i građanke koji svakodnevno putuju na posao naša su ciljana skupina, i to vrlo velika! Njihov odabir načina putovanja uvelike utječe na prometnu situaciju u gradovima", napomenuli su iz Sindikata biciklista. Certificiranjem se potiče poslodavce na motivaciju svojih zaposlenika da što češće biraju bicikl kao primarno sredstvo odlaska na posao. 

 

U Sindikatu biciklista provode program certificiranja, tzv. "Cycle Friendly Employer" organizacija, nakon što su postali koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “poslodavac prijatelj bicikliranja” i time doprinijeti potvrdi svojeg društveno odgovornog poslovanja mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr

<
Vezane vijesti