Foto: Humana NovaFoto: Humana NovaOutlet dućan socijalne zadruge Humana Nova Zagreb otvara se sutra u 10 sati na adresi Grada Gospića 3, Zagreb (objekt je smješten iza trgovine PEVEC na Žitnjaku).

Na adresi Ulica Grada Gospića 3 očekuje vas 250 m2 izložbenog i prodajnog prostora koje su osmislili stručnjaci iz tvrtke Sobočan Interijeri. Osim kupovine second hand odjeće, obuće, igrački i recikliranih odjevnih proizvoda, na navedenoj adresi moći ćete donirati višak tekstila i stare odjeće, koje će potom vrijedne ruke zadrugara/ki razvrstati i uputiti u proizvodni proces u pripadajućem pogonu.

Socijalna zadruga Humana Nova je društveno poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta. Svojim djelovanjem aktivno i izravno doprinosi izgradnji društva tolerancije i suradnje te pomaže socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života. Također aktivno doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode.

Po uzoru na poslovni model socijalne zadruge i trgovine u Čakovcu otvorena je Humana Nova outlet trgovina u Zagrebu.

aem_copy42641.jpg Članak je objavljen u sklopu projekta 'U dnevnom ritmu' koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

 

Ključne riječi: socijalno poduzetništvo
< >
Vezane vijesti