H-Alter
kampanja_drvce.jpgKampanja Zelene akcije, Eko-Zadra i Eko Zrmanje kojom se građane i građanke nastojalo potaknuti da kupovinu božićnog drvca zamijene minimalnom donacijom od 20 kuna za vrijednost koje će biti posađeno stablo na opožarenom području, uspjela je!

Za pošumljavanje opožarenog područja na području Zadarske županije građani i građanke Hrvatske donirali su ukupno 9.540,00 kuna od čega je 8.040 kuna prikupljeno putem uplata na žiro račun udruge Eko-Zadar, dok su 1.500,00 kuna donirali građani i građanke Zagreba tijekom javne akcije prikupljanja donacija koju je 20. prosinca  organizirala udruga Zelena akcija.

Rezultat je ovo blagdanske online kampanje naziva "Svim’ na Zemlji, daruj drvce!" koju su provele udruge Zelena akcija, Eko-Zadar i Eko Zrmanja, a koja je trajala od 13. prosinca 2017. do 15. siječnja 2018. Ovom kampanjom građane i građanke nastojalo se potaknuti da kupovinu božićnog drvca zamijene minimalnom donacijom od 20 kuna za vrijednost koje će biti posađeno stablo na opožarenom području. 

Mladice će prvo biti posađene u rasadniku i zbrinute do jeseni, kada će udruge Eko-Zadar i Eko Zrmanja, u suradnji s lokalnim volonterima i volonterkama te uz stručno vodstvo Hrvatskih šuma i Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, posaditi mlada drvca. Vrsta stabala i lokacija sadnje bit će određena u suradnji s Hrvatskim šumama.

<
Vezane vijesti