Foto: WWFFoto: WWFWWF i koalicija organizacija u kampanji S.O.S. za Jadran pozivaju stanovnike Splita i okolnih mjesta da 28. ožujka u 11 sati dođu na Bačvice te stanu pred objektiv Šime Strikomana za milenijsku fotografiju kojom će se poziv u pomoć poslati i u svijet.

Sat za planet Zemlju obilježava se i u brojnim korporacijama, a naročito u najpoznatijim svjetskim hotelskim lancima pa će tako zagrebački Hotel Esplanada i ove godine na sat vremena gasi rasvjetu na pročelju, u predvorju te u restoranima.

U svijetu poznata kao Earth Hour, ova akcija evoluirala je od inicijative jednog grada 2007. godine, u veliki globalni pokret u kojemu je samo prošle godine sudjelovalo više od 7000 gradova i mjesta iz 162 zemlje svijeta. Prepoznale su je i stand-up komičarke Marina Orsag, Jelena Radanović i Miranda Lončar koje kroz svoj show Femme Frontal u četiri zemlje promoviraju poruke Sata za planet Zemlju na rasprodanoj turneji.

WWF poziva sve hrvatske gradove, tvrtke i stanovništvo da posljednje subote u mjesecu ugase svjetla za Sat za planet Zemlju. Kreativci su pozvani i da sudjeluju u foto-natječaju "Ostavi svoj trag za Zemlju!" objavom light-trail fotografija na Facebook stranici WWF Adria. Više o samom natječaju saznajte na adria.panda.org.  

Ključne riječi: Jadran
<
Vezane vijesti