Foto: I.P.Foto: I.P.Jedanaesto po redu protestno druženje Inicijative Vratite magnoliju održava se večeras u 18 sati, kod fontane na Trgu žrtava fašizma. Na druženje su ovoga puta pozvani i predstavnici klubova zastupnika Gradske skupštine Grada Zagreba, a sudjelovanje je potvrdilo pet od sedam klubova.

Glavni sadržaj ovog okupljanja je javni razgovor s predstavnicima klubova gradskih zastupnika o tome kako će glasati na idućoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba sazvane za idući tjedan. Naime, Gradska skupština ima priliku osuditi devastaciju na Trgu žrtava fašizma usvajanjem Pored razgovora s predstavnicima klubova, građani će ponovno iskazati svoje neslaganje s devastacijom i ponoviti zahtjeve za sankcioniranje odgovornihzaključka nadležnog Odbora za prostorno uređenje, koji je na svojoj sjednici 10. svibnja donio zaključak kojim se "traži hitna obustava radova na Trgu žrtava fašizma dok se ne provede javno predstavljanje projekta uređenja Trga žrtava fašizma, provođenje javne rasprave i stručne javne rasprave te savjetovanje s Vijećem Gradske četvrti".

Do sada je sudjelovanje potvrdilo pet od sedam klubova zastupnika, a razgovor na temu "Hoće li Vaš klub podržati zaključke Skupštinskog odbora za prostorno uređenje o Trgu žrtava fašizma na idućoj sjednici Skupštine?" počinje u 18 i 30 sati.

S obzirom kako su do sada ustanovljene brojne nepravilnosti u realizaciji ovog zahvata, te kako su se relevantna struka i brojni građani jasno izjasnili protiv ove devastacije, Vratite magnoliju smatra neophodnim da Gradska skupština jasno stane u zaštitu provedbe temeljnih pravila koja su na snazi s ciljem zaštite kulturnih dobara u gradu, te stavova javnosti i svojih birača i podrži zaključak Odbora za prostorno uređenje od 10. svibnja.

Pored razgovora s predstavnicima klubova, građani će ponovno iskazati svoje neslaganje s devastacijom i ponoviti zahtjeve za sankcioniranje odgovornih.

<
Vezane vijesti