Foto: Vratite magnolijuFoto: Vratite magnolijuGrađanke i građani, udruge, inicijative i stručnjaci okupljeni u inicijativu Vratite magnoliju i jučer su se u 18 sati okupili na Trgu žrtava fašizma, na sada već redovitom protestnom druženju. Kao i svake srijede u proteklih više od mjesec dana, zatražili su hitnu obustavu radova, uz obaveznu zaštitu radovima oštećenih dijelova Meštrovićevog paviljona i saniranje štete.

Kao i svake srijede u proteklih više od mjesec dana, ponovno su zatražili hitnu obustavu radova na Trgu žrtava fašizma, uz obaveznu zaštitu radovima oštećenih dijelova Meštrovićevog paviljona i saniranje štete, poštivanje svih propisanih procedura, javno predstavljanje cjelokupnog projekta i sve potrebne dokumentacije, predočavanje potrebnih dozvola kao i uključivanje javnosti i struke u planiranje razvoja jednog od najznačajnijih trgova grada, kako po arhitektonsko urbanističkoj vrijednosti, tako i po imenu."Svaki put nas je sve više, rastemo, međusobno se podupiremo i sve smo glasniji. Dosta je nepoštivanja kulturne baštine, grada, zakona i procedure, struke, građanki i građana", poručili su građani i građanke s Trga žrtava fašizma

Okupljenima se obratila Suzana Dobrić Žaja, predstavnica inicijative Savica ZA park. "Ovo što se danas događa na Trgu žrtava fašizma u velikoj mjeri podsjeća na situaciju kakvu smo imali na Savici. Ponovo se zaobilazi procedura, ponovo se zaobilazi struka, ponovo se zaobilaze građani. Gradonačelnik bezobzirno i nasilno provodi svoju volju, krije projekte i čupa drveće pod okriljem noći. Zato je potrebno da cijeli grad stane u obranu ovog trga na kojem smo se danas okupili. Jer ovo je prostor koji je svima nama važan i na koji svi polažemo pravo. Sigurna sam da zajedno možemo napraviti promjenu", istaknula je Dobrić Žaja.

"Svaki put nas je sve više, rastemo, međusobno se podupiremo i sve smo glasniji. Dosta je nepoštivanja kulturne baštine, grada, zakona i procedure, struke, građanki i građana", poručili su građani i građanke s Trga žrtava fašizma.

Okupljanje će se održati i iduću srijedu, 9. svibnja u 18 sati.

<
Vezane vijesti