<span style="line-height: 17.1429px;">Foto: Wikipedia</span>Foto: WikipediaVijeće za elektroničke medije, na temelju većeg broja pritužbi građana Agenciji za elektroničke medije, raspravljalo je o HRT-ovom emitiranju konferencije za novinare SDP-a i izjava Zorana Milanovića te izjava intendanta riječkog HNK-a Olivera Frljića. Vijeće je nakon pregleda emitiranog materijala i pravne analize jednoglasno odbacilo pritužbe protiv HRT-a.

Vijeće za elektroničke medije u svom priopćenju ističe kako su oba događaja u informativnim programima emitirale i druge nacionale televizije, kao i ostali elektronički mediji. Vijeće je nakon pregleda emitiranih materijala jednoglasno zaključilo kako u navedenim događajima nije prekršen članak 12. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima, na što se odnosila većina pritužbi. Podsjetimo, spomenuti članak odnosi se na širenje govora mržnje putem audio i/ili audiovizualnih medija.

Valja napomenuti kako je Z1 televizija kažnjena privremenim oduzimanjem koncesije upravo zbog kršenja članka 12. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, odnosno zbog širenja govora mržnje u emisiji Markov trg, autora Marka Juriča.

Čitavo obrazloženje odluke Vijeća za elektroničke medije o odbacivanju pritužbi protiv HRT-a pogledajte OVDJE.

<
Vezane vijesti