H-Alter
zagrebpride2017_copy55095.png"Hodajući u Zagreb Pride povorci, slavimo različitost i toleranciju i iskazujemo podršku zajednici koja, i danas, može postati žrtvom", priopćeno je iz veleposlanstava Kanade, Velike Britanije i Švedske.

Veleposlanici/e ili zamjenici/e veleposlanica/ka 15-ak zemalja akreditiranih u Hrvatskoj pridružit će se sutrašnjoj Zagreb Pride povorci.

"Hodajući zajedno, izražavamo zajedničko vjerovanje u (ljudska) prava LGBTI osoba da žive slobodno, bez izraza prezira, zlostavljanja, diskriminacije ili nasilja. Hodajući u Zagreb Pride povorci, slavimo različitost i toleranciju i iskazujemo podršku zajednici koja, i danas, može postati žrtvom. Naše su se zemlje, kao i Republika Hrvatska, odmakle od pogrešaka i predrasuda iz prošlosti. No svi zajedno možemo učiniti više", priopćeno je iz veleposlanstava Kanade, Velike Britanije i Švedske.

Veleposlanstva naglašavaju kako LGBTI osobe i dalje nisu sigurne i slobodne. "Zagreb Pride – i pride povorke diljem svijeta – ne traže nikakva posebna prava. Ovakve se manifestacije održavaju sve dok LGBTI osobe ne budu imale ista prava, dostojanstvo i poštovanje kao drugi – ništa više ni manje od toga. Diplomati diljem svijeta, sudjelujući u sličnim događajima, zastupaju univerzalna ljudska prava", naglasili su.

Ključne riječi: Zagreb Pride, lgbt prava
<
Vezane vijesti