wien.jpgUsusret bečkoj Duginoj paradi koja će se održati tjedan dana nakon zagrebačkog Pridea, 18. lipnja ove godine, bečka je gradska uprava najavila osnivanje obiteljskog centra za obitelji s istospolnim roditeljima.

U Austriji je Zakon o životnim zajednicama donesen još 2009. godine te je broj obitelji s istospolnim roditeljima sve veći. No, takve su obitelji i u austrijskom glavnom gradu često izložene diskriminaciji i predrasudama, uočili su u gradskoj upravi.

"Takav je centar važno mjesto gdje se roditelji umrežavaju, informiraju i savjetuju. U Njemačkoj već postoji velik broj takvih centara, a odaziv koji je ostvario berlinski centar koji je otvoren 2013. potvrđuje da je potreba za takvim mjestima razmjene iskustava iznimno velika", izjavila je prilikom najave projekta bečka gradska zastupnica koja se zalaže za prava LGBT osoba Sandra Frauenberger.

U gradskom su budžetu za 2016. već predviđena financijska sredstva za osnivanje centra, a trenutno se traga za odgovarajućim prostorom u bečkom okrugu Margareten koji je Gradu i inicijatoru projekta, Udruzi Familie Andersrum Österreich, ponudio svoje partnerstvo.

Ključne riječi: lgbt prava, Beč
<
Vezane vijesti