marsmladi1.jpgNa nadvožnjaku na Držićevoj u Zagrebu jutros je osvanuo transparent koji poziva na sutrašnji Marš mladih za radnička prava.

Maršom, koji organizira inicijativa udruga i sindikata, želi se poručiti hrvatskim stranačkim elitama da je "dosta tretiranja mladih kao pukog simbola u političkim govorima i predizbornim kampanjama". "Mladi nisu, kako političari i političarke vole reći, budućnost, već sadašnjost", naglasili su organizatori u pozivu na Marš koji će se održati sutra, 15. listopada, a program započinje u 16h okupljanjem ispred Hrvatskog narodnog kazališta. 

U sklopu programa na Zrinjevcu će uz govore mladih s iskustvom učeničkog i studentskog rada te sindikalnog organiziranja biti organiziran informativni punkt na kojem će se građani u razgovoru sa sindikalistima/kinjama i sindikalnim pravnicima/ama iz prve ruke moći informirati o svojim radničkim pravima i preuzeti materijale o sindikalnom organiziranju; dok će inicijativa Za rad spremne emitirati Nevidljive vijesti radnika i radnica.

<
Vezane vijesti